Το άλλοθι της ΕΣΗΕΑ στον Μητσοτάκη, η «Επιτροπή Λογοκρισίας» και η Γιούροβα

«Όλα καλά, κι όλα ωραία». Σε αυτόν τον στίχο του παλιού λαϊκού τραγουδιού συμπυκνώνεται ο τρόπος με τον οποίον η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίασε στην αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Γιούροβα επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έπαιξε εκ νέου το «χαρτί» της ωραιοποίησης καταστάσεων και της επιδερμικής αντιμετώπισής τους, ενώ η χώρα διασύρεται διαρκώς με κορωνίδα τη θέση 108 στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου. Δηλαδή ένα… κλικ πάνω από τον πάτο.

Διεθνείς διοργανώσεις για την προστασία των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων ασχολούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την ελληνική υπόθεση, καταγράφοντας και υπενθυμίζοντας περιστατικά βίας και εκβιασμών κατά εργαζόμενων στον Τύπο, την ώρα που η κυβέρνηση επιλέγει να «ντύνει» τις ανορθογραφίες της μέσω του ελέγχου σημαντικού μέρος των Μέσων, εντάσσοντάς τα σε περίφημες λίστες.

Κι ενώ η υποβάθμιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος εντείνεται μέρα με τη μέρα, με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη,η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, επιλέγει να προσφέρει άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω της στήριξης του νομοσχεδίου για την «Επιτροπή Λογοκρισίας».

Μέσω της θέσης της, προσφέρει το απόλυτο άλλοθι στον πρωθυπουργό, δίνοντας του θάρρος ώστε να αναφέρει ότι όλα… βαίνουν καλώς ενώπιον της Βέρα Γιούροβα…

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί όχι λογοκρισία και με νόμο;

Μην γίνεστε Δούρειος Ίππος

Υπέρ Κρέτσου και κατά Καπάκου λόγος για την Επιτροπή Λογοκρισίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη