Ατάκες που έμειναν στην ιστορία, οι πιο δημοφιλείς πρωταγωνιστές με τα μαγιό τους, τουριστικοί προορισμοί για όλα τα γούστα και πορτοφόλια, φάρσες που σχολίαζαν ανατρεπτικά παγιωμένα ήθη και έθιμα.
Στο αφιέρωμα του Κωνσταντίνου Καϊμάκη σταχυολογούνται ι οι κλασικές ελληνικές κωμωδίες των 60ς και 70ς, του Φίνου και των ανταγωνιστών του, που έδωσαν άλλον αέρα στις ιστορίες τους όταν σύσσωμη η κινηματογραφική παραγωγή πήγαινε για διακοπές σε κάποιο δημοφιλές νησί.
Η τραγουδίστρια Μαρίνα, ίνδαλμα της νεολαίας στα 60ς-70ς επιστρέφει με νέα δισκογραφική δουλειά και στη συνέντευξη της στον Αντώνη Μποσκοΐτη ξετυλίγει το νήμα της ιδιαίτερης καριέρας της που περιείχε τα πάντα: από το πέρασμα της στην ελληνική ποπ – ροκ σκηνή, τη συνεργασία της με τον Γιώργο Ρωμανό και τον Γιώργο Μαρίνο, μέχρι τη θητεία της στα λαϊκά μαγαζιά και την εμφάνιση της στη θεατρική σκηνή.
Η Ελληνική Επανάσταση εμπνέει τον Γιάννη Καλπούζο, ο οποίος στο νέο του μυθιστόρημα «Ραγιάς – Μέρες και νύχτες 1821», επιχειρεί την ανασύσταση μιας ολόκληρης εποχής μέσα από το μεγαλείο αλλά και τα σκοτάδια που τη συνοδεύουν. Ο συγγραφέας μιλάει στην Έμυ Ντούρου για το «σύγχρονο ραγιάδικο βήμα» και τα μυθεύματα γύρω από το 1821 που δεν έχουν τελειωμό.
Το μυστήριο της αναζήτησης της αιώνιας ζωής μέσα από το αρχαιότερο λογοτεχνικό έργο του κόσμου. Η Δανάη Σπηλιώτη, η σκηνοθέτρια του παράστασης «Γκίλγκαμες- Η αναζήτησης της αιώνιας ζωής» που βασίζεται στο έπος που γράφτηκε τον 21ο π.Χ. αιώνα σε σφηνοειδή γραφή πάνω σε πήλινες πλάκες της Βαβυλωνίας, μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για την μυσταγωγική γοητεία του ποιήματος.
Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης κάνει μια βουτιά στην ιστορία των απαυδημένων με αφορμή το σύνθημα της εποχής που έχει στόχο τον έλληνα πρωθυπουργό και συνθέτει ένα εγκώμιο για τη βωμολοχία που έχει ρίζες στην αριστοφανική κωμωδία και φτάνει μέχρι την νεοελληνική αθυροστομία.