Το µήνυµα είναι στο µπουκάλι και στη φέτα

Το µήνυµα είναι στο µπουκάλι και στη φέτα

Πόσο υπολογισµένη ήταν η διαρροή από δεξιούς της Ν∆, που δεν ανέχονται εκσυγχρονιστές στην καθοδήγησή τους, ότι θα τιµωρήσουν τον Μητσοτάκη ψηφίζοντας την πούρα δεξιά Λατινοπούλου; Πόσο «κατευθυνόµενες» ήταν οι απώλειες της Ν∆ στη Μεσσηνία (7,8%), φερειπείν, προς τη Φωνή Λογικής (3%) και τον Βελόπουλο (4%); Αν και από το δείγµα των exit polls η διαρροή της Ν∆ ήταν αµφίπλευρη, ο Αδωνης Γεωργιάδης απέδωσε την απώλεια 1 εκατ. ψήφων στη «woke» ατζέντα. Στόχος του να φυσήξει ούριος ακροδεξιός άνεµος και η καραβοτσακισµένη από το στραπάτσο του 28% Ν∆ να αρµενίσει σε νερά όπου ο ίδιος ξέρει να κολυµπά.

Καµία εξήγηση αν το 1,5 εκατ. υπογραφές για την ευθύνη υπουργών στα Τέµπη αποδοκίµασε την πολιτική Μητσοτάκη. Ούτε για τη φέτα των €6,28. Μήτε για την επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν και την πρόνοια των χαµηλοσυνταξιούχων που εκχωρείται στην εκκλησία.

Το µήνυµα της κάλπης για τον Γεωργιάδη είναι η επέλαση της αχαλίνωτης ∆εξιάς. Για τον Μητσοτάκη ήταν η επιτάχυνση µεταρρυθµίσεων: απογευµατινά χειρουργεία, παραιτήσεις παθολόγων, ελλείψεις νοσηλευτών, γιατροί-µπλοκάκια και διαγνωστικά Σ∆ΙΤ στο ΕΣΥ, σχολεία ή για ψυκτικούς ή για πρότυπη «αριστεία», πτυχία πληρωµένα, εκπαιδευτικοί-µάνατζερ και εξετάσεις-λαιµητόµος παντού (και αίθουσες χωρίς πετρέλαιο και ερκοντίσιον).

Προσοχή όµως: όσοι απείχαν φυσικά δεν ήθελαν να ψηφίσουν (ακρο)δεξιά ούτε να επικροτήσουν τον πρωθυπουργό που τους παραπλανά µε το παντεσπάνι. «Κεντρώος» προσπαθεί να εµφανιστεί ο Μητσοτάκης και… η ακροδεξιά δεν τον αφήνει. Το παίζει «τείχος της δηµοκρατίας» και η καθεστωτική λογική του έχει στρώσει τον δρόµο στα ΜΑΤ και τα τανκς της αγοράς. Ο… Μακρόν της Βαλκανικής παίζει το κεφάλι του στην καρµανιόλα της παράταξής του. Η ιστορία της πτώσης του πατέρα του από τον Σαµαρά θα επαναληφθεί τώρα µε τον ίδιο να χάνει το κόµµα από «σαµαράδες»;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter