Της υπογραφής το κάγκελο

Της υπογραφής το κάγκελο

Τα μάθατε; Δίπλα από τη λέξη «εσωστρέφεια» στα λεξικά έβαλαν ως συνώνυμο τη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ». Τι εσωστρέφεια, τι ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο και το αυτό. Πέρασαν ό,τι πέρασαν με τη διάσπαση, πλέον «γυρίζουν» νέο επεισόδιο με τη συλλογή 87 υπογραφών βουλευτών και στελεχών σε κείμενο που κάνει λόγο για ανάγκη συνεννόησης του προοδευτικού χώρου, τονίζοντας πως πρέπει να τοποθετηθούν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, μιλά για «στοχοποίηση μελών», για «υπαινιγμούς περί ηθικής και διαφάνειας» και κάνει ειδική αναφορά στην απόφαση για αναστολή της κυκλοφορίας της καθημερινής Αυγής, χωρίς να συνεδριάσουν τα όργανα.

*** Δεν μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρουν; Δεν μπορεί να υπάρξει επίπεδο συνεννόησης; Οι γκρίνιες ξεκίνησαν μετά την απόφαση για αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, κάτι το οποίο δεν είχε συζητηθεί τόσο μεταξύ των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, όσο και μεταξύ των αντίστοιχων της Κεντρικής Επιτροπής. Συζητήθηκε μόνο στο Εκτελεστικό Γραφείο, που στην πραγματικότητα είναι ο «πρωινός καφές». Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα των βουλευτών και έτσι δόθηκε διαρροή ότι θα συνεδριάσουν, τελικά, τα δύο όργανα στις 4 και 7 Ιουλίου.

*** Το κείμενο με τις υπογραφές 87 βουλευτών, πρώην βουλευτών και στελεχών βγήκε ωστόσο στη δημοσιότητα, προκαλώντας νέα εσωτερική αντιπαράθεση. Ο Κασσελάκης απάντησε ότι «δεν φοβάμαι τον διάλογο» και τους δίνει ραντεβού χωρίς κάμερες και πίσω από τις κλειστές πόρτες των δύο οργάνων. Πολύ θα ήθελα να είμαι εκεί, από μια μεριά να ακούσω όσα θα ειπωθούν. Κυρίως τον τρόπο και τις αντιδράσεις των υπολοίπων, γιατί το τι θα ειπωθεί θα τα μάθουμε χαρτί και καλαμάρι. Σ’ αυτά δεν τους πιάνεις.

*** Την ίδια στιγμή ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για τη στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στους 87 και όσους τους στηρίζουν. Στο δε Twitter; Πόλεμος. Οι μεν ΣΥΡΙΖΑίοι τα βάζουν με τους δε ΣΥΡΙΖΑίους και τούμπαλιν. «Αποστάτες» και «πραξικοπηματίες» οι μεν, «δεν σέβεστε τα όργανα» οι δε.
Δηλαδή αν δεν είναι κωμωδία όλο αυτό, τι είναι; Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Ότι γίνονται όλοι ρεζίλι τη στιγμή που ακρίβεια στραγγαλίζει όλο και περισσότερο τις οικογένειες. Η κοινωνία δεν θέλει ούτε ν’ ακούει, ούτε να διαβάζει για τα όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου. Κουράστηκε.

*** Μα να μιλάμε 3 μέρες για το «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ; Για το μισό δισ. ευρώ χρέος της ΝΔ; Για τα 400 εκατ. ευρώ χρέος του ΠΑΣΟΚ; Για τις σακούλες με τα χρήματα στην Ηλεία, μετά τις φωτιές του 2007; Για τον Χριστοφοράκο; Για τη Siemens; Για τις απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων; Για τους χιλιάδες μετακλητούς; Για τον Γκρινμπεργκ; Πότε θα μιλήσουμε για όλα αυτά; Α, μιλήσαμε, ε; Το ξέχασα. Είναι κατόρθωμα να γίνεται συζήτηση για «μαύρα ταμεία» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά.

*** Για την «Αυγή» τι να πω; Εύχομαι να μην κλείσει, όπως και καμία εφημερίδα. Εύχομαι να βρεθεί τρόπο να είναι βιώσιμη και να μην χάσουν τόσοι εργαζόμενοι τις δουλειές τους.

*** Πάμε παρακάτω. Πώς τις είδατε τις «βολές» των βουλευτών της ΝΔ προς τον Μητσοτάκη; Ξεψάρωσαν. Ποιος να μας το έλεγε ότι θα τον έβαζαν στο «στόχαστρο» αυτοί που μόνο το χέρι δεν του φιλούσαν όταν τον έβλεπαν. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Το ποιος θα βρεθεί απέναντί του το 2027 και με ποιο σχήμα, είναι άλλη κουβέντα.

*** Κάτσε να δούμε τι θα γίνει την Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ γιατί και εκεί πόλεμο προβλέπω. Θα συρθεί ο Ανδρουλάκης σε εσωκομματικές κάλπες και δεν βλέπω να τις κερδίζει με την καμία…

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter