Την πρόσληψή τους ζητούν επιτυγχόντες στο διαγωνισμό για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Την απορρόφηση των επιτυγχόντων του τελευταίου πίνακα του διαγωνισμού για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) που παραμένουν αδιόριστοι παρά την πάγια πρακτική εξάντλησης όλων των προηγούμενων πινάκων πριν τη διενέργεια νέου διαγωνισμού, ζητούν επιτυγχόντες του 2019.

Όπως αναφέρουν από τον 19/04/2019 Πίνακα Επιτυχόντων του ΝΣΚ διορίσθηκαν μόνο οι 70 ενώ προωθείται προς ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του» δυνάμει του οποίου -μεταξύ άλλων- θεσμοθετείται πλέον ως τακτικός ο διαγωνισμός του ΝΣΚ, ο οποίος θα διενεργείται κάθε 2 έτη.

Τα υφιστάμενα κενά όπως διαπιστώνει το ίδιο το ΝΣΚ είναι 30 και ανήλθαν προ ολίγων ημερών σε 35 κατόπιν σύστασης νέων 5 οργανικών θέσεων. Για το λόγο αυτό οι εναπομείναντες επιτυχόντες του τελευταίου Πίνακα ζητούν να προβλεφθεί μεταβατική διάταξη για την απορρόφηση τους προς πλήρωση των υφιστάμενων κενών δεδομένου ότι ο διαγωνισμός στον οποίον συμμετείχαμε είχε διενεργηθεί με το προηγούμενο.

Σημειωτέον ότι, στην περίπτωση του διαγωνισμού των Ειρηνοδικών του 2015, συνεχίζεται μέχρι σήμερα η απορρόφηση των επιτυχόντων και μάλιστα δυνάμει του με αρ. ΦΕΚ Γ 2056/13-09-2021 διορίσθηκαν επιπλέον 49 επιτυχόντες καίτοι πρόκειται να διενεργηθεί εντός του έτους νέος διαγωνισμός.