TikTok: Ένα δικαστήριο θα κρίνει τη μοίρα της πλατφόρμας στις ΗΠΑ

TikTok: Ένα δικαστήριο θα κρίνει τη μοίρα της πλατφόρμας στις ΗΠΑ
AP Photo/Kiichiro Sato, File

Αντιμέτωπο με μια σημαντική δικαστική ακρόαση την ερχόμενη Δευτέρα βρίσκεται το TikTok, καθώς και η μητρική του εταιρεία ByteDance, στο πλαίσιο μιας νομικής μάχης που επιδιώκει να εμποδίσει έναν νόμο που θα μπορούσε να απαγορεύσει την εφαρμογή σε 170 εκατομμύρια Αμερικανούς ήδη από τις 19 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το Αμερικανικό Εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια θα πραγματοποιήσει προφορικές αγορεύσεις σχετικά με τη νομική αμφισβήτηση, καθιστώντας την τύχη της κινεζικής πλατφόρμας ζήτημα στο επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων των προεδρικών εκλογών του 2024.

Τόσο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δραστηριοποιούνται στο TikTok, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν νεότερους ψηφοφόρους, καθώς πρόκειται για ένα δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τους νέους.

Το TikTok και η ByteDance υποστηρίζουν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει τα δικαιώματα ελευθερίας του λόγου των Αμερικανών, σημειώνοντας ότι αντιπροσωπεύει «ριζική απόκλιση από την παράδοση αυτής της χώρας να υπερασπίζεται ένα ανοιχτό διαδίκτυο».

Οι TikTok και ByteDance υποστηρίζουν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και παραβιάζει τα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου των Αμερικανών, τονίζοντας ότι είναι «μια ριζική απόκλιση από την παράδοση αυτής της χώρας να υπερασπίζεται ένα ανοικτό Διαδίκτυο».

Καθοδηγούμενη από τις ανησυχίες των αμερικανών νομοθετών ότι η Κίνα θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε δεδομένα Αμερικανών ή να τους κατασκοπεύσει με την εφαρμογή, το μέτρο ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Απρίλιο, λίγες εβδομάδες μετά την εισαγωγή του.

Η ByteDance σημείωσε ότι μια εκποίηση «δεν είναι δυνατή τεχνολογικά, εμπορικά ή νομικά» και χωρίς δικαστική απόφαση θα οδηγήσει σε άνευ προηγουμένου απαγόρευση στις 19 Ιανουαρίου. Οι δικαστές Σρι Σρινιβάσαν, Νεόμι Ράο και Ντάγκλας Γκίνσμπουργκθα εξετάσουν τις νομικές προκλήσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter