Τίγρης και τράγος χωρίζουν μετά από 4 χρόνια «φιλίας» – Πώς ο τράγος του… πήρε τον «αέρα» (Video)

Τίγρης και τράγος χωρίζουν μετά από 4 χρόνια «φιλίας» – Πώς ο τράγος του… πήρε τον «αέρα» (Video)

Ο Αμούρ ο τίγρης, που έγινε διάσημος παγκοσμίως για τη στενή φιλία του με έναν τράγο θα μεταφερθεί σύντομα σε άλλο πάρκο, αφήνοντας πίσω τον μοναδικό φίλο του, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πάρκο Σαφάρι του Πριμόρσκι, όπου ζει εδώ και μερικά χρόνια το αιλουροειδές.

Ο Αμούρ γεννήθηκε σε αιχμαλωσία και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πάρκο Σαφάρι ζευγάρωσε με την Ουσούρι και απέκτησαν ένα τιγράκι, τον Σιρχάν. Ωστόσο το υπουργείο Επενδύσεων, Γαιών και Ιδιοκτησίας της περιφέρεας Χαμπαρόφσκ επέμενε να αποκλειστεί ο Αμούρ από το πρόγραμμα αναπαραγωγής των τίγρεων της Σιβηρίας. Τελικά, συμφωνήθηκε να μεταφερθεί ο Αμούρ στο μη κερδοσκοπικό Πάρκο Τίγρεων του Κρασνοντάρ.

Ο διευθυντής του Πάρκου Σαφάρι, Ντμίτρι Μεζέντσεφ, υποστήριζε ότι αν απομακρυνθεί ο Αμούρ θα χωριστεί από την τίγρη με την οποία έχει ζευγαρώσει, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό για τον πληθυσμό των τίγρεων αλλά και να θεωρηθεί ακόμη και κακομεταχείριση των ζώων.

Παράλληλα, η διεύθυνση του Πάρκου Σαφάρι θεωρεί αναγκαίο να παραμείνει στο Πριμόρσκι ο τράγος Τιμούρ.

Ο Αμούρ και ο Τιμούρ “γνωρίστηκαν” το 2015. Στις τίγρεις δίνεται συνήθως, δύο φορές την ημέρα, ένα ζωντανό θήραμα ώστε να το σκοτώσουν για να το φάνε, διατηρώντας έτσι το κυνηγετικό ένστικτό τους. Ο Αμούρ είχε έτσι τη δυνατότητα να κυνηγάει κατσίκες και λαγούς. Το φθινόπωρο του 2015 όμως ο τράγος Τιμούρ όχι μόνο αντιστάθηκε σθεναρά αλλά και… επιτέθηκε στον θηρευτή του, ο οποίος τον αποδέχτηκε και άρχισε να τον ακολουθεί παντού, σαν να ήταν ο αρχηγός του.

Οι δυο φίλοι χωρίστηκαν όμως λίγο καιρό αργότερα καθώς ο Τιμούρ αποδείχτηκε πολύ σκανδαλιάρης: χτυπούσε τον Αμούρ με τα κέρατά του, ενοχλώντας τον σε τέτοοιο βαθμό που τελικά εκείνος αντέδρασε και ανταπέδωσε. Αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία για τα τραύματά του, ο τράγος τοποθετήθηκε σε ξεχωριστό κλουβί.

Η ιστορία της ασυνήθιστης φιλίας των δύο ζώων έκανε διεθνώς γνωστό το Πάρκο Σαφάρι του Πριμόρσκι το οποίο έχει ανακηρυχθεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

https://www.youtube.com/watch?v=DGh6IhIaNlI

Ετικέτες

Documento Newsletter