Ticketmaster: Σάλος στη Βρετανία με τα «φουσκωμένα» εισιτήρια για τους Oasis – Ξεκίνησε έρευνα για αισχροκέρδεια

Ticketmaster: Σάλος στη Βρετανία με τα «φουσκωμένα» εισιτήρια για τους Oasis – Ξεκίνησε έρευνα για αισχροκέρδεια

Η εταιρεία κολοσσός στη διάθεση ηλεκτρονικών εισιτηρίων, Ticketmaster, μπήκε στο στόχαστρο της βρετανικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico  ξεκινά έρευνα για αισχροκέρδεια όσον αφορά τα εισιτήρια για τη συναυλία των Oasis στη Βρετανία.

Η πώληση των εισιτηρίων για την επανένωση των αδερφών Γκάλαχερ επί σκηνής ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, με την Ticketmaster να αυξάνει συνεχώς τις τιμές, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ανέμεναν στη διαδικτυακή ουρά.

Διαβάστε σχετικά: Oasis: Η ατάκα για Πούτιν, ο τρομακτικός Τραμπ και η Βρετανία που είναι σκ..ά – Όταν οι Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ μίλησαν για πολιτική

Η μετατροπή των τιμών βασίστηκε στη μεγάλη ζήτηση αν και στη Βρετανία έχει οριστεί συγκεκριμένη μέθοδος για τις συναυλίες που αναμένεται να γίνει sold outs. Ενώ λοιπόν τα εισιτήρια για τη συναυλία των Oasis διαφημίζονταν για 176 ευρώ (148.50 λίρες), έπειτα από λίγες ώρες η τιμή είχε εκτοξευθεί στα 422 ευρώ (355.20 λίρες).

Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε σάλος από τους φανς των Oasis, οδηγώντας τη βρετανική κυβέρνηση να αναλάβει δράση και να ερευνήσει την εν λόγω πρακτική, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, Λίζα Νάντι.

«Είναι θλιβερό να απομακρύνονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από τη συναυλία λόγω των φουσκωμένων τιμών. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η πώληση των εισιτηρίων θα γίνει σε λογικές τιμές», δήλωσε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι θα ελεγχθεί ο τρόπος διάθεσης τους.

Διαβάστε σχετικά: Βρετανία: Φρενίτιδα για την αγορά ενός εισιτηρίου για την περιοδεία επανένωσης των Oasis

«Υπάρχει… ουρά στο θέμα με την ουρά», έγραψε η βουλευτής των Εργατικών, Λούσι Πάουελ, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει ένα «μαγικό χαρτάκι» για τη συναυλία των Oasis, αλλά όπως αποκάλυψε, έδωσε τα διπλά χρήματα.

«Έχουμε ξαναδεί πρόσφατα το φαινόμενο, όχι μόνο σε συναυλίες, αλλά και στα αεροπορικά εισιτήρια», είπε η υπουργός στο BBC.

Διαβάστε επίσης: Οι Oasis… έβγαλαν γλώσσα στην Κόλαση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter