Τι ξέρει για το μέλλον ο Κυριάκος και δεν μας το λέει;

Η ανησυχία της κοινωνίας για τα μαύρα σύννεφα που σχηματίζονται βαριά πάνω από τη χώρα, έφτασε αισίως και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η έξαρση της πανδημίας με τη μετάλλαξη «Όμικρον» να κυριαρχεί και να εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς προς το παρών να φαίνονται στον ορίζοντα σημάδια υποχώρησής της σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό που κτυπάει αλύπητα τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν προκαλέσει πανικό στο μέχρι τώρα ανέμελο Μαξίμου.

Το περίφημο μαξιλάρι έχει αρχίσει να μειώνεται έχοντας φτάσει στα 36 δις. ευρώ, κάτι που αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο να βγει νωρίς νωρίς στις αγορές για να μαζέψει με 10ετές ομόλογο 10 δις. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει την ελληνική οικονομία που έχει πάρει τον κατήφορο και πάλι.

Η επιδεινούμενη υγειονομική κρίση μειώνει τον οικονομικό τζίρο και τα εισοδήματα των πολιτών. Ακόμη και τα «σοφά» στελέχη του Κυριάκου Μητσοτάκη συνειδητοποίησαν ότι το ποτάμι της αντίδρασης φουσκώνει και κάτι πρέπει να κάνουν για το συγκρατήσουν.

Ακολουθούν για ακόμη μια φορά το μοντέλο που πλάσαραν στην πρώτη περίοδο της πανδημίας. Επέκταση των αναστολών και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων καθώς και μετάθεση των πληρωμών για οφειλές σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία. Ουδεμία σκέψη βέβαια για κούρεμα οποιουδήποτε ύψους.

Στο μεταξύ οι τιμές της ενέργειας τραβούν την ανηφόρα, παγώνοντας τις ελληνικά σπίτια, μειώνοντας το εισόδημα και φέρνοντας νέο κύμα χρεοκοπίας επιχειρήσεων λόγω ελαχιστοποίησης του τζίρου.

Η απόφαση της κυβέρνησης για άρον άρον έξοδο της στις αγορές, έχοντας 36 δις. ευρώ στο ταμείο της θέλοντας μάλιστα να το διατηρήσει πάση θυσία, δείχνει ότι γνωρίζει κάτι που σίγουρο δεν είναι καλό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Και όλα τα διθυραμβικά περί εκτίναξης της ανάπτυξης, του τουρισμού και την αλματώδη μείωση της ανεργίας είναι ένα επικοινωνιακό παραμύθι για να υπνωτίσει τους πολίτες που βλέπουν το εισόδημά τους να μηδενίζεται στις 20 πρώτες ημέρες κάθε μήνα.

Το τι επιδιώκει θα φανεί πολύ γρήγορα καθώς τα περιθώρια για αυτήν στενεύουν, ενώ εμφανίζονται και πάλι κοινωνικά φαινόμενα των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας.

documentonews.gr