Τι συμβαίνει τελικά με την υγεία του Ερντογάν – Η μάχη με τον καρκίνο και η επιληψία

Στην επιφάνεια έρχεται και πάλι το ζήτημα της υγείας του ισχυρού άντρα της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Nordic Monitor, το οποίο παρουσιάζει έγγραφα τα οποία επιβεβαιώνουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Τούρκος πρόεδρος.

Η ερευνητική ομάδα της ιστοσελίδας υποστηρίζει ότι ο Τούρκος ηγέτης έχει δώσει πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ενώ πάσχει και από βαριά επιληψία. 

Συγκεκριμένα, ο ιστότοπος αναφέρει ότι στις 26 Νοεμβρίου 2011 και σε ηλικία 57 ετών υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο στην Κωνσταντινούπολη αφότου ανακαλύφθηκε έπειτα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη πως πάσχει από καρκίνο . Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαρμαρά από μια ομάδα εννέα χειρουργών με επικεφαλής τον Μπούργκα και τον βοηθό του, τον δρα Μπαλίκ. Μάλιστα ο όγκος ήταν αρκετά μεγάλος αφού ήταν 10-15 εκατοστά. Τελικά, αφαιρέθηκαν αναγκαστικά 20 με 25 εκατοστά από τα παχύ έντερο. Η επίσημη δημόσια δήλωση σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση ήρθε δύο ημέρες αργότερα, από το γραφείο του πρωθυπουργού και σε αυτήν το μόνο που αναφερόταν ήταν ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο πεπτικό σύστημα.

Ο Ερντογάν χρειάστηκε να ξαναυποβληθεί σε χειρουργείο τον Φεβρουάριο του 2012. Μέχρι τότε ζούσε με μία σακούλα, στην οποία συγκεντρώνονταν τα κόπρανά του.

Επιληψία

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες και τα στοιχεία του Nordic Monitor, ο Ερντογάν πάσχει και από επιληψία. Πρόκειται για μία διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζει ειδικά τον εγκέφαλο. Στις 17 Οκτωβρίου 2006 βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Εθνοσυνέλευση όταν ξαφνικά έπαθε κρίση. 

Οι σωματοφύλακές του να σταμάτησαν το αυτοκίνητο και τον κλείδωσαν μέσα από τον πανικό τους. Έπρεπε στη συνέχεια να καταστρέψουν τα παράθυρα με μια βαριοπούλα, για να τον απεγκλωβίσουν. Μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, που ήταν το νοσοκομείο Güven. Το γραφείο του αναγκάστηκε να βγάλει μία ανακοίνωση, στην οποία ισχυριζόταν ότι έπεσε η αρτηριακή πίεση του, εξαιτίας της νηστείας που ακολουθούσε.Στο νοσοκομείο, υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου. 

Όταν ο ίδιος συζήτησε με τον γιατρό απομακρύνθηκαν όλοι οι νοσοκόμοι και το διοικητικό προσωπικό, ενώ δεν υπήρξε ποτέ επίσημο εξιτήριο ή αιτιολογία. Η νευρολόγος δρ. Fethiye Sümer Güllap ήταν ο πρώτος που εξέτασε τον Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος υπέφερε από μία κρίση επιληψίας. Αργότερα, υποστήριξε ότι τα σχετικά επίσημα έγγραφα εξαφανίστηκαν από το νοσοκομείο. Η γιατρός έχασε τη ζωή της σε ηλικία 42 ετών, κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Ο δημοσιογράφος Σερντάρ Οζόι που ήταν εκείνος που τράβηξε τις φωτογραφίες του Ερντογάν, όταν μεταφερόταν στο νοσοκομείο, συνελήφθη από τους σωματοφύλακες του προέδρου. Η κάμερα του κατασχέθηκε. Αργότερα, διέρρευσε μία συνομιλία μεταξύ των γιατρών του προέδρου, στην οποία εξέφραζαν την ανησυχία τους για την συχνότητα των κρίσεων. Αναρωτιόντουσαν, μάλιστα, τί θα συμβεί αν κάτι τέτοιο λάβει χώρα δημόσια.