Τι σημαίνει η αναφορά Κασσελάκη για το όριο τριών διαδοχικών θητειών – Ποιους βουλευτές αφορά

Τι σημαίνει η αναφορά Κασσελάκη για το όριο τριών διαδοχικών θητειών – Ποιους βουλευτές αφορά

«Όλα θα μπουν στη συζήτηση, όπως και το αν πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που λέει το τωρινό καταστατικό μας, για όριο τριών διαδοχικών θητειών στους βουλευτές» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις αλλαγές που θα συζητηθούν στο καταστατικό Συνέδριο του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε σχετικά: Κασσελάκης εναντίον όλων: Ας μη γίνω ποτέ πρωθυπουργός, αν πρέπει να συνεργαστώ με το σύστημα

Υπενθυμίζεται ότι στην παράγραφο 4 του άρθρου 39 του νυν καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως:

«Δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι/ες βουλευτές/τριες ή ευρωβουλευτές/τριες όσοι/όσες έχουν διατελέσει βουλευτές/τριες ή ευρωβουλευτές/τριες επί τρεις διαδοχικές περιόδους, στις οποίες δεν συνυπολογίζονται βουλευτικές περίοδοι µε διάρκεια μικρότερη των 2/3 της πλήρους διάρκειας της βουλευτικής περιόδου, δηλαδή των τριάντα δύο (32) μηνών αρχής γενομένης από το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Από το κώλυμα εξαιρείται ο/η Πρόεδρος του κόμματος ή οι διατελέσαντες/σασες πρωθυπουργοί».

Με απλά λόγια, δεν μπορεί να είναι κάποιος εκ νέου υποψήφιος αν έχει εκλεγεί βουλευτής τον Σεπτέμβριο του ’15, το καλοκαίρι του ’19 και πέρυσι τον Ιούνιο, με εξαίρεση τον Αλέξη Τσίπρα.

Ποιους επηρεάζει

Αν δεν αλλάξει αυτή η διάταξη και αν δεν προκηρυχθούν εκλογές πριν τον Φεβρουάριο του 2026 (ώστε να έχουν περάσει οι 32 μήνες από τον Ιούνιο του ’23), δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι οι Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Σωκράτης Φάμελλος, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Σαρακιώτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Νίνα Κασιμάτη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Γιώργος Παπαηλιού και Γιώργος Ψυχογιός.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αν το Συνέδριο υπερψηφίσει τη διατήρηση του άρθρου, τότε θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων στελέχη πρώτης γραμμής.

Διαβάστε επίσης:

Ομολογία Γεραπετρίτη: «Δεν υπάρχει άλλο όνομα πλην του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας»

Διάλογος Documento για την Κεντροαριστερά – Ζαρωτιάδης: Ζητείται ελπίς για να διαµορφώσουµε την Ιστορία

Κύριε Μαρινάκη το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού το έχετε διαβάσει;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter