Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψε ο Μητσοτάκης με τον Ζελένσκι; Απαιτούνται απαντήσεις από το Μαξίμου

AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Eρωτήματα για την υπογραφή συμφωνίας Μητσοτάκη – Ζελένσκι για συνεργασία σε θέματα ασφαλείας

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψαν, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, «συμφωνία για συνεργασία σε θέματα ασφάλειας. Η Ελλάδα είναι το 21ο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπογράφει αντίστοιχη διμερή συμφωνία με την Ουκρανία.».

Επίσης, προστίθεται ότι «η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της προσχώρησης της Ελλάδας και της ΕΕ στην Κοινή Δήλωση των G7 (Ιούλιος 2023) για την υποστήριξη της ασφάλειας της Ουκρανίας σε βάθος χρόνου, αλλά και της αντίστοιχης συμφωνίας ΕΕ – Ουκρανίας, που υπεγράφη στις 27 Ιουνίου 2024 στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στις προσπάθειες ανασυγκρότησης της Ουκρανίας».

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας, καθώς και για το τι πρακτικά σημαίνει αυτό για τις εγχώριες αμυντικές ικανότητες. Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετά ρεπορτάζ το προηγούμενο διάστημα έχει γραφτεί ότι η Ελλάδα έχει στείλει όπλα στην Ουκρανία, που είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, όπως η μεταφορά 250 κοντέινερ με οπλισμό.

Διαβάστε επίσης

Πολάκης σε Γεωργιάδη: «Εγώ δεν ζητάω συγγνώμη από κανέναν, είσαι λαδέμπορας και αδιευκρίνιστος»

Ερώτηση «βόμβα» Κακλαμάνη σε Σκυλακάκη για το χρηματιστήριο ενέργειας: «Καρτελοποίησε την αγορά»

Πού πάνε τα λεφτά των μετόχων της Eurobank κύριε Καραβία;

Μεγάλο φιάσκο με το «ελληνικό FBI»: Διέρρευσαν όλα τα ονόματα!

Πλημμύρες Ιανός: Ένοχος ο Αγοραστός και άλλοι τρεις – Ποινή 15 μηνών με τριετή αναστολή