Τα περί Λωζάννης και Κοζάνης είναι γνωστά. Σε µια παράφραση, ο επί της Ανάπτυξης υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης έκανε τον Λευκό Οίκο Λευκό Πύργο. Για να δούµε από την αρχή τα πράγµατα: υπήρχε µια ενδόµυχη ελπίδα του Αδωνη Γεωργιάδη ότι, παρά τα όσα σούρνονται εναντίον του στο Μαξίµου, ο πρωθυπουργός θα του έκανε το χατίρι να τον πάρει µαζί του στον Λευκό Οίκο. Φυσικά αυτό το ενδεχόµενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης (πόσο µάλλον η Μαρέβα) δεν το εξέτασε ούτε στιγµή. Ετσι βρέθηκε εκτός ταξιδιού και τη θέση που θεωρητικά του ανήκε κατέλαβε ο υφυπουργός για την Οικονοµική ∆ιπλωµατία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης. Μη µε ρωτάτε τι ακριβώς κάνει ο υφυπουργός για την Οικονοµική ∆ιπλωµατία, δεν γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στον Λευκό Οίκο έκανε όσα δεν έκανε ο Γεωργιάδης. Βγήκε αναµνηστικές φωτογραφίες µε τις οποίες µπορεί να στολίσει από το κοµοδίνο έως το προεκλογικό του φυλλάδιο.
Επί µία βδοµάδα ο Αδωνης Γεωργιάδης αναγκάστηκε να υποµένει πλήθος δηµοσιευµάτων για το τι σηµαίνει η άφιξη της Νίκης Κεραµέως µε τον πρωθυπουργό στις ΗΠΑ και σχόλια για την ιστορική σηµασία του ταξιδιού. Κι αυτός να µην µπορεί να βγάλει ούτε µία σέλφι µε τον πεζοναύτη της φρουράς στο Κογκρέσο. Αφού λοιπόν, όπως λένε, επανέλαβε πολλάκις το «άτιµη κοινωνία, άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις», αποφάσισε να λάµψει στην εγχώρια επικαιρότητα. Τόσο που να µην µπορεί καµιά φωτογραφία της Κεραµέως δίπλα στο φλοράλ φόρεµα της Τζιλ Μπάιντεν να τον επισκιάσει. Λευκό Οίκο αυτοί; Λευκό Πύργο ο Αδωνης.
Οργάνωσε στην Ελλάδα ένα «τουρ» για να δηλώσει σηµαντικός. Πήγε λοιπόν στο Ελληνικό (ναι, εκεί όπου εργάζεται και η κόρη) και, αφού καβάλησε ένα στατικό ποδήλατο, έκανε εικονική βόλτα στις οθόνες που έδειχναν πώς θα είναι το Ελληνικό. Μέσα του αναφωνούσε «αυτό είναι το έργο-µακέτο» και έκανε ορθοπεταλιά. Στη συνέχεια οργάνωσε συνάντηση µε τον πρέσβη του Ισραήλ, δηλώνοντας κι αυτός µε τον τρόπο του αγκαλιά µε τους συµµάχους. Αλλά όλα έπεφταν στο κενό από πλευράς δηµοσιότητας. Οπότε ως έµπειρο πολιτικό τέκνο του Καρατζαφέρη επιχείρησε να διεµβολίσει όλους όσοι συνόδευαν τον πρωθυπουργό και να δείξει την αναγκαιότητά του. Οργάνωσε λοιπόν µια συνάντηση µε τον Ντένη Πλέσσα. Ποιος είναι ο κ. Πλέσσας; Σε άλλη εποχή θα τον λέγαµε έµπορο όπλων, αλλά τώρα πλέον τους ανθρώπους του επαγγέλµατός του τους αποκαλούµε «εκπροσώπους εταιρειών πολεµικής βιοµηχανίας». Ο Ντένης Πλέσσας, όπως είπε ο Αδωνης Γεωργιάδης στον Μητσοτάκη µε τον οποίο επικοινώνησε στην Αµερική, του έδωσε µια επιστολή µε την οποία η Lockheed Martin θέλει να επενδύσει στην ΕΑΒ. Ο Μητσοτάκης ανέφερε µάλιστα το ενδιαφέρον αυτό της αµερικανικής πολεµικής βιοµηχανίας στην οµιλία του. Ελα µου ντε, όµως, που αυτό που είπε ο Αδωνης ήταν ψέµα. ∆ιότι ο κ. Ντένης του εγχείρισε µεν επιστολή, αλλά δεν µιλάει για απόφαση επένδυσης παρά για την πρόθεση να έρθουν σε επικοινωνία οι δύο πλευρές για να διερευνήσουν την πιθανότητα να υπάρξει συνεργασία. Από το περιβάλλον του Μητσοτάκη ανακάλυψαν το βολικό ψέµα αλλά ήταν αργά. Κάποιοι µάλιστα, οι οποίοι θεωρούν τον Αδωνη έναν Καρατζαφέρη µε περισσότερο θράσος, επέµεναν ότι η συνάντηση µε τον Ντ. Πλέσσα προκλήθηκε από τον ίδιο τον Αδωνη και όχι από τη Lockheed για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού. Αν ο Αδωνης σταµατούσε εκεί, ίσως να ήταν όλα καλά. Επέλεξε όµως µες στη Βουλή να δώσει απαντήσεις για τον διορισµό της κόρης του στο Ελληνικό. Και πώς το έκανε; Συνδέοντας τον διορισµό αυτό µε τον διορισµό του γιου Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή. Το ξανάφερε δηλαδή στη δηµοσιότητα στέλνοντας µηνύµατα. Το τι θα ακολουθήσει δεν το γνωρίζω αλλά το υποψιάζοµαι. Αν τον πετάξει από το υπουργείο, όπως ακούγεται, µπορεί να µην πήγε στον Λευκό Οίκο, θα πάει όµως στον Λευκό Πύργο. Για να πέσει.