Τι κρίμα κυρία Ράικου

Τι κρίμα κυρία Ράικου

Η πασίγνωστη πλέον στο πανελλήνιο τέως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η οποία θυμήθηκε ετεροχρονισμένα, πολύ μετά την παραίτηση της, να καταγγείλει τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως τον «Ρασπούτιν» που επιχείρησε να παρέμβει στο έργο της ζητώντας της να ασκήσει διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα για το σκάνδαλο της Novartis, κατέθεσε χθες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση .

Η κυρία Ράικου λοιπόν, που ερευνούσε και το σκέλος της σκευωρίας που αφορά σε χρηματισμούς γιατρών από την Novartis για να προωθούν τα φαρμακευτικά σκευάσματα της, και η οποία γνώριζε ότι εμβάσματα από την εταιρεία είχαν μπει και σε λογαριασμό του γιατρού συζύγου της, ο οποίος μάλιστα ήταν κοινός με την ίδια, αλλά δεν είχε την ευθιξία να εξαιρεθεί από την υπόθεση, κι αυτό ήταν κάτι που όφειλε να κάνει ακόμα κι αν τα χρήματα αυτά ήταν απολύτως καθαρά, καταθέτοντας στην επιτροπή είπε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Κάποιος δημοσιογράφος Ανδρικόπουλος από το Documento τότε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως κατηγορούμαι από κάποια κυρία Ζαμανίκα. Κατόπιν υπήρξε εναντίον μου δημοσίευμα . Κατάλαβα τότε πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου μου επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Παπαγγελόπουλο. Θυμήθηκα την εισαγγελέα Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη. Αισθάνθηκα ότι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου από Παπαγγελόπουλο. Μετά την άρνησή μου να ενδώσω στο να στείλω φάκελο για πολιτικούς χωρίς να έχω στοιχεία και το δημοσίευμα του Documento ξεκίνησε σειρά πειθαρχικών διώξεων».

Επειδή λοιπόν και το θράσος έχει τα όρια του αλλά και οι δημοσιογράφοι δεν είναι όλοι ίδιοι , έχουμε να πούμε κι εμείς δύο -τρία πραγματάκια, συγκεκριμένα κι όχι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» ,στην κυρία Ράικου:

Πρώτον: Ο δημοσιογράφος που είχε τότε επικοινωνήσει μαζί της δεν ήταν «κάποιος Ανδρικόπουλος», αλλά ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ένας εξαιρετικός νέος ρεπόρτερ με ήθος και όραμα που ακριβώς επειδή σέβεται το λειτούργημα του επικοινώνησε τότε με την κυρία Ράικου προκειμένου να καταγράψει την δική της θέση για πολύ σοβαρή καταγγελία που την αφορούσε.

Δεύτερον: Η «κάποια κυρία Ζαμανίκα» είναι συνάδελφος της, ανακρίτρια κατά της διαφθοράς η οποία με αναφορά της στον Άρειο Πάγο, ενεργώντας δηλαδή απολύτως θεσμικά, κατήγγειλε την Ελένη Ράικου ότι δεν της είχε παραδώσει το σύνολο των φακέλων που αφορούσαν τις δικογραφίες για τον έμπορο όπλων, Θωμά Λιακουνάκο.

Τρίτον: Αυτές τις σοβαρότατες καταγγελίες ήταν που ερευνούσε το Documento, γιατί αυτό επιτάσσει το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετούμε και η οποία εύλογα δεν είναι αρεστή στις Ράικου αυτού του τόπου. Δεν ήταν λοιπόν το δημοσίευμα που ακολούθησε ένα «εναντίον σας δημοσίευμα» κυρία Ράικου. Εναντίον σας δεν είναι όσα αληθή αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος, που εν προκειμένω ήταν οι έγγραφες καταγγελίες της κυρίας Ζαμανίκα, εναντίον σας είναι το περιεχόμενο αυτών των καταγγελιών που το έκανε μια συνάδελφος σας.

Τέταρτον και τελευταίο και για να μην το κουράζουμε:

Από το να μην σας είναι αρεστή η ερευνητική δημοσιογραφία γιατί ζορίζει φορείς εξουσίας όπως εσείς κυρία Ράικου, που αρέσκονται στις lifestyle παρουσιάσεις, αλλά όχι στις αποκαλύψεις που ενδέχεται να είναι και ποινικώς κολάσιμες, μέχρι να φτάνετε στο σημείο να κατηγορείτε έναν νέο δημοσιογράφο και κατ΄επέκταση την ίδια την εφημερίδα για «συμβόλαιο θανάτου» και να μας συνδέεται ακόμα και με …«βομβιστική επίθεση», η απόσταση είναι πολύ μεγάλη… και την στρώσατε με τόνους λάσπης και συκοφαντίας σε βάρος ενός δημοσιογραφικού Μέσου που επιβιώνει μόνο από την στήριξη των αναγνωστών του.

Κι επειδή κυρία Ράικου οι δρόμοι μας είναι αδύνατον να διασταυρωθούν κάπου αλλού, ευκαιρία να βρεθούμε στα δικαστήρια …

documentonews.gr

Ετικέτες

Documento Newsletter