Τι κάνουν τα αναψυκτικά στα δόντια (Video)

Τι κάνουν τα αναψυκτικά στα δόντια (Video)

Σχεδόν κάθε είδος αναψυκτικού περιέχει φωσφορικό οξύ. Μπορεί να ακούμε διαρκώς για τις επιπτώσεις που έχει η ζάχαρη, την οποία περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τα αναψυκτικά, για την υγεία μας και για τα δόντια μας, αλλά σχεδόν κανένας άνθρωπος γύρω μας δεν γνωρίζει για τους κινδύνους από το φωσφορικό οξύ.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε σε μικροσκόπιο, πώς ακριβώς το φωσφορικό οξύ στα αναψυκτικά “τρώει” το σμάλτο στα δόντια και τα καταστρέφει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το βίντεο είναι δημιουργία του Mike Adams, επικεφαλής του Natural News Forensic Food Lab (FoodInvestigations.com) και αρχισυντάκτη στο NaturalNews.com.

Η κατανάλωση αναψυκτικών έχει συνδεθεί, εκτός των άλλων, και με τις πέτρες στα νεφρά. Σε αυτό το βίντεο θα καταλάβετε απόλυτα για ποιον λόγο συμβαίνει και αυτό.

Όλα ξεκινούν από την χημική αντίδραση που έχει το φωσφορικό οξύ με το ασβέστιο στο σμάλτο των δοντιών. Το ασβέστιο διαλύεται και το δόντι χάνει την συνοχή του, ξεκινώντας από την επιφάνειά του, η οποία γίνεται εύθραυστη, “τραχιά” και ευαίσθητη, και φτάνοντας μέχρι και το εσωτερικό του δοντιού, δημιουργώντας ρωγμές και τρύπες.

Αυτό το ασβέστιο, είτε παραμένει στο στόμα, είτε περνάει στον οργανισμό, φτάνοντας εν τέλει στα νεφρά. Εκεί συσσωρεύεται και δημιουργούνται οι πέτρες, που δεν είναι τίποτα άλλο, από κρυστάλλους ασβεστίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί, το κύριο μέρος ξεκινάει από το 1′:30”. Θα δείτε τη σιαγόνα και τα δόντια ενός ζώου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την μαγνητοσκόπηση, και σε μικροσκοπικό επίπεδο την επίδραση του φωσφορικού οξέος.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι η καταστροφή που θα δείτε στο βίντεο γίνεται με την βύθιση των δοντιών μέσα σε φωσφορικό οξύ. Σε καμία περίπτωση το ένα αναψυκτικό που θα πιείτε δεν προκαλεί τέτοιου μεγέθους φθορά. Σταδιακά, όμως, αν πίνετε πολλά αναψυκτικά και, κυρίως, αν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας, αφότου πιείτε ένα αναψυκτικό, θα σας συμβεί ακριβώς αυτό που θα δείτε στο βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=sg8Fn7N35-w

Πηγή: iatropedia.gr

Ετικέτες

Documento Newsletter