Το Σάββατο στις 10 πμ στην πλατεία του Αγίου Πέτρου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του πάπα Φραγκίσκου και αναμένεται να την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι. Η σορός του ποντίφικα εκτέθηκε για τρεις ημέρες σε λαϊκό προσκύνημα. Ο πάπας Φραγκίσκος θα ταφεί στη Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζιόρε.
Πώς όμως διατηρείται η σορός; Μια γνωστή μέθοδος από την αρχαιότητα είναι η ταρίχευση, ωστόσο δεν χρησιμοποιείται στην περίπτωση του Αργεντίνου. Σύμφωνα με το Euronews, ο Πάπας έχει υποβληθεί σε θανατοπραξία, μια τεχνική συντήρησης του σώματος που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τη δημόσια έκθεση σορών.
Η συγκεκριμένη μέθοδος, θεωρείται σύγχρονη εξέλιξη της ταρίχευσης και χαρακτηρίζεται από τη χρήση λιγότερο επεμβατικών ουσιών που σέβονται περισσότερο το ανθρώπινο σώμα. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια επεξεργασία υγιεινής συντήρησης που επιβραδύνει τις διαδικασίες αποσύνθεσης, επιτρέποντας τη διατήρηση της φυσικής εμφάνισης του νεκρού για αρκετές ημέρες.
Παλαιότερα οι πάπες υποβάλλονταν σε ταρίχευση, δηλαδή αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων και την έγχυση ουσιών όπως η φορμόλη και το οινόπνευμα.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Βήματα προσέγγισης στη συνάντηση του Πούτιν με τον απεσταλμένο του Τραμπ
Η Κίνα «αδειάζει» τον Τραμπ: Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις για τους δασμούς
Γάζα: Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα τροφίμων – Το Ισραήλ έχει μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια
Έκρηξη παγιδευμένου ΙΧ στη Μόσχα: Νεκρός Ρώσος ανώτερος αξιωματικός (Video)