Τι δήλωσε ο σκιτσογράφος Μητσομπόνος στο documentonews.gr για τη σύλληψή του και το κρατητήριο

Τι δήλωσε ο σκιτσογράφος Μητσομπόνος στο documentonews.gr για τη σύλληψή του και το κρατητήριο

«Ζωγραφίζω 40 χρόνια και έπρεπε να με συλλάβουν για να γίνω διάσημος!», δήλωσε σκωπτικά ο ζωγράφος και σκιτσογράφος Παναγιώτης Μητσομπόνος στο documentonews.gr στη Σχολή Ευελπίδων μόλις αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι της Παρασκευής, ευχαριστώντας όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη περιπέτεια και ειδικά τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων για την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη χθεσινή σύλληψή του κατόπιν εντολής του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο λόγος της σύλληψής του ήταν ότι τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, προκειμένου, όπως εξήγησε, να βελτιώσει τα σκίτσα που σχεδίαζε.

Το δικαστήριο εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του στην περίπτωση του καλλιτέχνη, ο οποίος όχι μόνο συνεργάστηκε αμέσως στη διαγραφή των φωτογραφιών, αλλά εξήγησε ότι λειτούργησε καλόπιστα αγνοώντας την απαγόρευση λήψης φωτογραφιών από προηγούμενη εμπειρία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Το να συλληφθεί ένας καλλιτέχνης που θεωρεί ότι λειτουργεί στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής ελευθερίας και να οδηγηθεί με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα είναι υπερβολικό, αλλά είναι ακόμα χειρότερο το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης αναγκάστηκε να περάσει όλο το βράδυ σε ένα υπόγειο στο Α.Τ Αμπελοκήπων, παρά το γεγονός ότι είχε οδηγηθεί στο τμήμα από τη μία το μεσημέρι. Η διαδικασία καθυστέρησε, ενώ το κινητό του κατασχέθηκε αμέσως και βρίσκεται στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, με τον καλλιτέχνη να αποκτά φάκελο στην αστυνομία στα 66 χρόνια του, επειδή τράβηξε μια φωτογραφία…

Η χτυπητή υπερβολή στην περίπτωση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αντίδραση των διωκτικών αρχών σε άλλες περιπτώσεις και σε κατηγορούμενους για πολύ σοβαρά αδικήματα. Όλοι θυμόμαστε ότι χρειάστηκαν εβδομάδες για να κατασχέσουν τα κινητά και τους υπολογιστές του Δημήτρη Λιγνάδη…

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορούμενου μεσίτη για το φόνο του Ζακ Κωστόπουλου έφτασε δε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο σκιτσογράφος έστρεψε το φακό του κινητού προς τους ενόρκους όχι για να τους σκιτσάρει, όπως ισχυρίστηκε, αλλά με σκοπό μεταγενέστερη απόπειρα εκβιασμού τους, αφήνοντας άφωνη την πλευρά της πολιτικής αγωγής, η οποία εξήγησε ότι οι σκιτσογράφοι και οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στη δίκη για την καλύψουν και όχι κατόπιν συνεννόησης με την πολιτική αγωγή. Είναι προφανές ότι ο αβάσιμος και αναπόδεικτος αυτός ισχυρισμός της υπεράσπισης χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι η υπερβολική αντίδραση στην περίπτωση του καλλιτέχνη και η σε μάκρος διαδικασία που τον κράτησε όλη τη νύχτα στο κρατητήριο ήρθε σε μια εποχή που αναρρώνει μετά από σοβαρό χειρουργείο στο οποίο είχε υποβληθεί. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι πραγματικοί κατηγορούμενοι της πολύκροτης υπόθεσης της σκληρής δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στον πρώτο βαθμό, είναι έξω με αναστολή. Ενώ ο σκιτσογράφος της δίκης στο κρατητήριο. Και μη χειρότερα…

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη ο σκιτσογράφος Παναγιώτης Μητσομπόνος

Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: «Σας εκλιπαρώ να αποδώσετε δικαιοσύνη», είπε η μητέρα του

Documento Newsletter