Τι δεν είδε η… Κεραμέως

Τι δεν είδε η… Κεραμέως

Η χθεσινή παρουσίαση των αποφάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει σε όσους έχουν περάσει έστω και απέξω από ένα σχολείο της πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Η υπουργός παίζοντας με τη στατιστική, ήταν λες και απευθυνόταν σε ιθαγενείς. Υποστήριξε και όχι μια φορά ότι ο μέσος όρος ανά τάξη είναι 17 μαθητές πανελλαδικά. Δηλαδή η ανεκδιήγητη υπουργός Παιδείας προσθέτει τα 25 παιδιά να τάξη των μεγάλων αστικών κέντρων με τα 2 ή και 1 παιδί στα απομακρυσμένα ελληνικά νησιά, διαιρεί με τις αίθουσες και βγάζει αποτέλεσμα 17. Και η κυρία Κεραμέως και παραμένει υπουργός Παιδείας αλλά υποστηρίζεται και από τα άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Και σε ποιες τάξεις; Αυτές των 25 τετραγωνικών που συνωστίζονται 25 μαθητές. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε η λοιμωξιολόγος Παπαευαγγέλου που παραβρισκόταν στη συνέντευξη Τύπου απόντος του Τσιόδρα, πως συνάδει στα μαγαζιά των 25 τμ να μπαίνουν δύο πελάτες, και στην αίθουσα των αντίστοιχων τετραγωνικών να κάθονται επτά ώρες την ημέρα 25 μαθητές το δικαιολόγησε με την απίθανη φράση: Στα μαγαζιά εισέρχονται κάθε ημέρα διαφορετικοί πελάτες, στην αίθουσα κάθονται κάθε ημέρα οι ίδιοι μαθητές!

Ακούστηκαν πολλά ευτράπελα σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Όλα συντείνουν στο συμπέρασμα ότι Κεραμέως, Χαρδαλιάς και Παπαευαγγέλου δεν έχουν περάσει ούτε έξω από τα σχολικά κτίρια των δημόσιων σχολείων. Ζουν στο συννεφάκι των ακριβών ιδιωτικών που αυτοί φοίτησαν και νομίζουν ότι όλα είναι αντίστοιχα.

Η κυρία Κεραμέως φαίνεται ότι δεν ενημερώνεται για τις αποφάσεις των υπόλοιπων συναδέλφων της των χωρών της ΕΕ που μειώνουν τους μαθητές ανά τάξη αντί να τους αυξάνουν. Αλλά είπαμε η υπουργός έχει κολλήσει στο νούμερο 17.

Όταν την παρότρυναν να πάει να κάνει μάθημα επί επτά ώρες σε μια τάξη σε παράπηγμα φορώντας μάσκα ψέλλισε κάτι ακατανόητο.

Ουσιαστικά όλη η λογική του υπουργείου και της περίφημης επιτροπής λοιμωξιολόγων που αποφάσισε για τη «νέα κανονικότητα» στα σχολεία ήταν «εμείς μοιράζουμε μάσκες, αντισηπτικά και κανένα παγούρι που μας το προσφέρει ένας επιχειρηματίας. Τα υπόλοιπα είναι προσωπική σας ευθύνη».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η πιο ανάλγητη μεταπολιτευτικά κυβέρνηση σε πλήρη πανικό, οδηγεί μαθητές, καθηγητές και γονείς αλλά ουσιαστικά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία απροστάτευτη στα δίκτυα του κορονοϊού.

Μόνη λύση είναι ο ξεσηκωμός της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter