Τι απαντά ο Κικίλιας για τις επιταγές και το οικόπεδο που πούλησε στη Βούλα

Απαντήσεις για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αγόρασε το νέο του σπίτι στη Β. Σοφίας επιχειρεί να δώσει ο υπ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με επιστολή που εξέδωσε.

Ο ίδιος, στην επιστολή του τονίζει ότι πούλησε ένα προϋπάρχον περιουσιακό στοιχείο, και συγκεκριμένα ένα οικόπεδο στο Πανόραμα της Βούλας με τίμημα 900.000€ προκειμένου να αγοράσει το ρετιρέ στην ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Κύριε Κικίλια, τελικά ποιος σας έδωσε τα μισά λεφτά του νέου σπιτιού;

Όπως αναφέρει, η αγοράστρια του οικοπέδου εταιρεία «παρέδωσε σε εμένα δύο επιταγές στο πλαίσιο σύνταξης προσυμφώνου πώλησης του οικοπέδου μου. Μεταξύ αυτών ήταν και η υπ’αρ. 07486693-1 ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ επιταγή (με οπισθογράφηση) ποσού 500.000€, προς εξόφληση μέρους του συνολικού τιμήματος πώλησης του οικοπέδου μου. Την επιταγή αυτή που έλαβα από το προσύμφωνο πώλησης του οικοπέδου μου, παρέδωσα (με οπισθογράφηση) στον πωλητή του διαμερίσματος της Βασιλίσσης Σοφίας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας mononews.gr, η διαδρομή των χρημάτων δεν είναι τόσο διαυγής όσο ισχυρίζεται ο υπουργός, με την ιστοσελίδα να τη χαρακτηρίζει… μυστηριώδη.

Συγκεκριμένα, οι αποκαλύψεις αφορούν την «μυστήρια» διαδρομή μιας από τις δύο επιταγές που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας στον πρώην ιδιοκτήτη του ρετιρέ, κ. Α.Β. γιατρό στο επάγγελμα.

Η μία επιταγή, ύψους 530 χιλιάδων ευρώ εκδόθηκε από την Alpha Bank και προφανώς αντιστοιχεί σε ποσό που είχε σε λογαριασμό ο Βασίλης Κικίλιας.

Όμως, η δεύτερη επιταγή, μισού εκατομμυρίου ευρώ, δηλαδή το μισό της αξίας του ακινήτου, έχει μια κάπως «περίεργη» διαδρομή, με την παρεμβολή εταιρειών οι οποίες όμως έχουν ως «αφετηρία» έναν όμιλο ονόματι Apollo Capital Group. Έναν όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων και της ενέργειας.

Και από αυτή τη διαδρομή δημιουργούνται βασικά ερωτήματα σχετικά με το τι πούλησε ο κ. Κικίλιας και σε ποια εταιρεία.

Με βάση, λοιπόν, το συμβόλαιο αγοράς του διαμερίσματος, η επιταγή των 500.000 ευρώ έχει εκδοθεί από την τράπεζα Eurobank, στο υποκατάστημα Αμαρουσίου.

Αρχικά ήταν σε διαταγή μιας εταιρείας ονόματι Apollo Capital INC Limited. Στη συνέχεια μεταβιβάστηκε αφού οπισθογραφήθηκε στην Μ.Ι.Κ.Ε. με την επωνυμία CAVE DEGLI ANGELI MON.IKE». Τέλος, αφού οπισθογραφήθηκε από αυτήν μεταβιβάστηκε στον Βασίλη Κικίλια ο οποίος την έδωσε στα χέρια του πωλητή, παρουσία του συμβολαιογράφου.

Αναλυτικά η επιστολή του Βασίλη Κικίλια:

«Σε συνέχεια της χθεσινής μου ανακοίνωσης και προκειμένου να καταστεί σαφές σε όλους, αυτό που προκύπτει από την απλή έρευνα των συμβολαίων, που υποβλήθηκαν στις δημόσιες αρχές, διευκρινίζω τα ακόλουθα:

Είχα ένα οικόπεδο επί της οδού Ηροδότου 84, εντός σχεδίου στο Πανόραμα της Βούλας, όπως αναλυτικά εμφαίνεται στις δηλώσεις ΕΝΦΙΑ και πόθεν έσχες μου ήδη από το έτος 2016.

Πούλησα το οικόπεδο αυτό στην εταιρεία Cave DegliΜΙΚΕ με τίμημα 900.000€.

Για την πώληση αυτή συντάχθηκε συμβολαιογραφικό προσύμφωνο και μετά οριστικό συμβόλαιο τον Μάρτιο του 2024 (την 1.3 και την 28.3.24 αντίστοιχα).

Η αγοράστρια του οικοπέδου εταιρεία Cave Degli, παρέδωσε σε εμένα δύο επιταγές στο πλαίσιο σύνταξης προσυμφώνου πώλησης του οικοπέδου μου.

Μεταξύ αυτών ήταν και η υπ’αρ. 07486693-1 ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ επιταγή (με οπισθογράφηση) ποσού 500.000€, προς εξόφληση μέρους του συνολικού τιμήματος πώλησης του οικοπέδου μου.

Την επιταγή αυτή που έλαβα από το προσύμφωνο πώλησης του οικοπέδου μου, παρέδωσα (με οπισθογράφηση) στον πωλητή του διαμερίσματος της Βασιλίσσης Σοφίας.

Θεωρώ ότι η δημοσιογραφική έρευνα, θα έπρεπε να έχει από την αρχή διευκρινίσει τα ανωτέρω, όπως προκύπτουν από επίσημα έγγραφα.

Παρά ταύτα ανταποκρινόμενος στη δέσμευσή μου για πλήρη διαφάνεια σας τα γνωστοποιώ αναμένοντας την εκ μέρους σας ενδεδειγμένη ανάρτησή τους.»

Διαβάστε επίσης:

Ο κύβος ερρίφθη: Τασούλας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορέσαμε να μπούμε σε επί της ουσίας συζήτηση, λέει ο Πολάκης – Έρευνα για τη διαρροή ζητά ο Κασσελάκης

Κύριε Κικίλια, τελικά ποιος σας έδωσε τα μισά λεφτά του νέου σπιτιού;

Αλαφούζος: «Τα ΜΜΕ να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ»

Μεγάλη Βρετανία: Και πέραν των Harrods οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ