«Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας, νιώθω αηδία» – Συγκλόνισε η 72χρονη Ζιζέλ ενώπιον των 50 βιαστών της (Photos)

«Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας, νιώθω αηδία» – Συγκλόνισε η 72χρονη Ζιζέλ ενώπιον των 50 βιαστών της (Photos)

Με την κατάθεση του θύματος συνεχίζεται στη Γαλλία η δίκη για την υπόθεση των, οργανωμένων από τον σύζυγο, βιασμών της Ζιζέλ Π. που έχει συγκλονίσει τη χώρα και έχει συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Ζιζέλ Πελικό: Η γενναία γυναίκα που επιβίωσε 92 βιασμούς – Η «χημική υποταγή» και η ανοιχτή δίκη

Η 72χρονη Ζιζέλ, η οποία αρνήθηκε να γίνει η δίκη της κεκλεισμένων των θυρών σε δικαστήριο της Αβινιόν, πολύ κοντά στο σπίτι όπου ζούσε με τον σύζυγό της Ντομινίκ, μετά την συνταξιοδότησή τους, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά και συνοδευόμενη από τα τρία της παιδιά, απαιτώντας «να γίνουν όλα δημόσια ώστε η ντροπή να αλλάξει στρατόπεδο».

Απέναντί της έχει τον πρώην πλέον σύζυγό της, ο οποίος επί σειρά ετών, την νάρκωνε με υπνωτικά χάπια τα οποία έριχνε στο βραδινό της γεύμα, και στη συνέχεια καλούσε αγνώστους μέσω διαδικτυακού φόρουμ για να τη βιάσουν, ενώ εκείνος βιντεοσκοπούσε τις αποτρόπαιες πράξεις και συμμετείχε σε αυτές.

«Ο κόσμος μου καταρρέει»

Η ίδια ξεκίνησε την κατάθεσή της από την ημέρα που έμαθε την τραγική αλήθεια, ότι επί εννέα ολόκληρα χρόνια ο άντρας της Ντομινίκ Πελικό τη νάρκωνε για να τη βιάζει εκείνος αλλά και άγνωστοι τους οποίους προσκαλούσε σπίτι τους στη Γαλλία εν αγνοία της.

Την επόμενη ημέρα, έλαβε ένα τηλεφώνημα από την αστυνομία. Μας ζήτησαν να πάμε στο αστυνομικό τμήμα. Το ραντεβού ορίστηκε για τις 2 Νοεμβρίου με τον κ. Πελικό. Στις 2 Νοεμβρίου, «δεν είχα ιδέα ότι θα ήταν το τελευταίο μου πρωινό» με τον συζυγό μου.

Όταν η 72χρονη έφτασε στο αστυνομικό τμήμα, την οδήγησαν στο γραφείο ενός αστυνομικού. Ο αξιωματικός τη ρώτησε πώς θα χαρακτήριζε τον σύζυγό της. «Τους λέω ότι είναι σπουδαίος τύπος».

Στη συνέχεια της έδωσε μια φωτογραφία: «Αναγνωρίζετε τον εαυτό σας; Η Ζιζέλ δεν αναγνώρισε ούτε τον άνδρα ούτε τη γυναίκα στη φωτογραφία. Η γυναίκα ήταν εκείνη. «Δεν αναγνώρισα τον εαυτό μου. Αυτές είναι σκηνές βιασμού, είμαι στο κρεβάτι, αδρανής, κοιμάμαι και κάποιος με βιάζει», είπε στο δικαστήριο.

«Είμαι σε κατάσταση σοκ, το σοκ είναι τεράστιο», συνέχισε. «Ο κόσμος μου καταρρέει. Τα πάντα καταρρέουν. Ήμασταν ένα στενό ζευγάρι με επτά εγγόνια». Η ίδια εξηγεί ότι «δυσκολεύεται να αποδεχτεί τις φωτογραφίες» που μόλις είδε. «Αρνούμαι να δω τα βίντεο», συνεχίζει.

Η αστυνομία ανακάλυψε περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και εικόνες με την Ζιζέλ να κακοποιείται σεξουαλικά από 72 αγνώστους — 50 από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί και επίσης δικάζονται.

«H ντροπή να αλλάξει στρατόπεδο»

Σημειώνεται ότι η Πελικό, αρνήθηκε την ανωνυμία που της προσέφερε η γαλλική δικαιοσύνη και απαίτησε «να γίνουν όλα δημόσια ώστε η ντροπή να αλλάξει στρατόπεδο».

Όπως κατέθεσε και σήμερα θέλησε να δημοσιοποιηθεί η μαρτυρία της, ώστε «καμία γυναίκα να μην υποβληθεί στην χημική υποταγή». Ο όρος «χημική υποταγή» είναι διεθνής και χρησιμοποιείται για τα θύματα που ναρκώθηκαν και στη συνέχεια βιάστηκαν.

«Κυρίως γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήθελα η δίκη να είναι κεκλεισμένων των θυρών. Το κάνω για λογαριασμό όλων εκείνων των γυναικών που μπορεί να μην αναγνωριστούν ποτέ ως θύματα» είπε.

«Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας»

Η Ζιζέλ Πελικό λέει ότι έχει παρακολουθήσει όλα τα βίντεο που τράβηξε ο σύζυγός της. «Δεν είναι σκηνές σεξ, είναι σκηνές βιασμού, υπάρχουν δύο ή τρεις από αυτούς πάνω μου. Είμαι αναίσθητη. Ποτέ δεν έχω κάνει τρίο ούτε swinging».

Το θύμα πρόσθεσε: «Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας (…) Όταν βλέπεις αυτή τη γυναίκα, ναρκωμένη, κακοποιημένη, νεκρή σε ένα κρεβάτι, φυσικά το σώμα δεν είναι κρύο, είναι ζεστό, αλλά είμαι σαν νεκρή». «Αυτοί οι άνδρες με κακοποιούν, με εκμεταλλεύονται».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε την Ζιζέλ Πελικό τι σκέφτεται για τις δηλώσεις των 51 κατηγορουμένων, 35 από τους οποίους αρνήθηκαν οποιαδήποτε πρόθεση βιασμού.

«Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούν τα γεγονότα – ο,τιδήποτε άλλο είναι αφόρητο. Υπάρχει ήδη ένα αίσθημα αηδίας. Αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας», είπε.

Οι βιαστές «υπάκουαν στους κανόνες του συζύγου»

Οι άνδρες που προσκαλούνταν στο σπίτι του ζευγαριού στην Προβηγκία «δεν μπορούσαν να μιλήσουν δυνατά, έπρεπε να βγάλουν τα ρούχα τους στην κουζίνα, δεν μπορούσαν να φορούν άρωμα ή να μυρίζουν καπνό», ανέφεραν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μερικές φορές έπρεπε να περιμένουν έως και μιάμιση ώρα σε ένα κοντινό πάρκινγκ για να δράσει πλήρως το υπνωτικό και που χρησιμοποιούσε ο σύζυγός για να νακρώσει τη γυναίκα του πριν από τους βιασμούς,

Ο Pélicot βιντεοσκόπησε τους υποτιθέμενους βιασμούς, κι έτσι η αστυνομία μπόρεσε να εντοπίσει – σε διάστημα δύο ετών – την πλειοψηφία των 72 υπόπτων ηλικίας 22 έως 70 ετών, που αναζητούσαν.

Πριν από 4 χρόνια, ο Ντομινίκ Πελικό συνελήφθη από αστυνομικούς σε ένα σούπερ μάρκετ να βιντεοσκοπεί κάτω από τη φούστα γυναικών. Σε περαιτέρω έρευνα ανακάλυψαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο όπου εικονιζόταν η σύζυγός του, ναρκωμένη και αναίσθητη, να βιάζεται από αγνώστους.

Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα στη νότια πόλη της Αβινιόν και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Kαταιγίδες και χαλάζι από Παρασκευή – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Ανοίγει ξανά ο φάκελος μετά την παραδοχή για γαλάζια «άνωθεν εντολή»

Αφησαν ανεξέλεγκτο το «πάρτι» με τα εργόσημα – Εξαφάνισαν παράνομα αποφάσεις του ΕΦΚΑ

Ουγκάντα: Κατέληξε η μαραθωνοδρόμος Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι – Tης είχε βάλει φωτιά ο σύντροφός της

Νέα Φιλαδέλφεια: Η στιγμή που κολόνα της ΔΕΗ πέφτει στη μέση του δρόμου τραυματίζοντας μια 14χρονη (Video)

Γαλλία: Πρόταση για αποπομπή Μακρόν από 80 βουλευτές του Νέου Λαϊκού Μετώπου

Βόλος: Συνταξιούχος ζει σε κοτέτσι για να μη βλέπει τη γυναίκα και την κόρη του

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter