Της πλατφόρμας οι συνέταιροι και «χρυσοί» ανάδοχοι

Της πλατφόρμας οι συνέταιροι και «χρυσοί» ανάδοχοι

Με συγκοινωνούντα δοχεία μοιάζουν οι εταιρείες που συνδέονται με τις επτά πλατφόρμες ως μεσάζοντες για το μοίρασμα των 193 εκατ. ευρώ

H οικογένεια της συμβούλου είναι η μία όψη της σκανδαλώδους διαχείρισης των εκατομμυρίων από την πλευρά του Γ. Βρούτση. Η άλλη έχει να κάνει με τους συνεταίρους της οικογένειας και εκλεκτούς του υπουργού Εργασίας που συνδέονται με τις επτά πλατφόρμες ως μεσάζοντες για το μοίρασμα των 193 εκατ. ευρώ μέσω ΚΕΚ.

Ειδικότερα, η Δήμητρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική ΑΕ ανήκει στον επιχειρηματία Νίκο Πιτσούλη, ο οποίος μέσω της Δήμητρα ΚΕΚ ΑΕ έχει αποκτήσει την πλατφόρμα edimitra. gr. Εκτός της πλατφόρμας θα εισέπραττε χρήματα και από τις συμμετοχές των ωφελουμένων στο ΚΕΚ Δήμητρα. Για το κέντρο υπάρχει καταδικαστική απόφαση για μη νόμιμη χρήση πνευματικών δικαιωμάτων. Το όνομα του Ν. Πιτσούλη έχει συνδεθεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 με πληθώρα ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η ΚΕΣΣΑ Δήμητρα (μετονομάστηκε το 2011 σε anthropomania).

Δημοσιεύματα επικαλούμενα έρευνες των αρχών ενέπλεκαν το όνομά του στο μεγάλο «φαγοπότι» των ΜΚΟ. Φαίνεται να έχει διαχρονικά άριστη σχέση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Φωτογραφίες του μεταξύ άλλων με τον Κώστα Καραμανλή, τον Κάρολο Παπούλια και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο φιγουράρουν στα social media. Είναι ιδιοκτήτης του ΙΕΚ Δήμητρα, στο οποίο διδάσκει κιόλας. Η εταιρεία Μάστερ είναι συμφερόντων Νίκου Μανωλίτση.

Δύο από τις επτά πλατφόρμες, οι Iclass και iclasscloud.com, ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Το μεν iclass. gr στην εταιρεία ΤΑΛΙΣ Ανώνυμη Εταιρεία Επιχειρηματικών Υπηρεσιών με πρόεδρο τον Βασίλειο Μανωλίτση, το δε iclasscloud. com στη Μάστερ ΑΕ με πρόεδρο τη Θεοδώρα Β. Μανωλίτση. Ο κ. Μανωλίτσης «αγαπά» στο Twitter πολλά «γαλάζια» στελέχη και ιδιαιτέρως τον Βρούτση και τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Ακολουθεί μέχρι και τον Σταμάτη Πουλή του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πέραν των χρημάτων της πλατφόρμας είχε να λαμβάνει και μέσω του ΚΕΚ Μάστερ, για το οποίο έχει εκδοθεί και καταδικαστική απόφαση περί πλαστών πιστοποιητικών και ωφελουμένων-μαϊμού. Ο κ. Μανωλίτσης είναι και «κολεγιάρχης» αφού τα ΙΕΚ Μάστερ είναι ιδιοκτησίας του.

Ο πρώην συνέταιρος και η voucher.eclassroom.gr

Οι εκλεκτές σχέσεις μεταξύ όσων απέκτησαν τις πλατφόρμες δεν σταματούν εδώ. Η πλατφόρμα voucher. eclassroom.gr ανήκει στην Αποψη Υπηρεσίες εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης ΕΕ. Διαχειριστής και μέλος της εταιρείας με 50% εταιρικό μερίδιο είναι ο Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στη Σοφία Ζαφειροπούλου. Η εταιρεία αποτελεί μέλος της ομπρέλας εταιρειών της Αποψη ΑΕ (Υπηρεσίες Πληροφορικής Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης Ανώνυμη Εταιρεία), συμφερόντων της οικογένειας Ζαφειροπούλου. Μεταξύ άλλων υπάρχει και η Αποψη Συμμετοχών και Επενδύσεων ΑΕ.

Στον όμιλο ανήκουν το ΚΕΚ Αποψη, το ΚΕΚ Σαρωνίς με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Διονύσιο Ζαφειρόπουλο και το ΚΕΚ Στόχευση ΟΕ με έδρα στη Σύρο και μέλη τη Σ. Ζαφειροπούλου και τον Γεώργιο Ζαριφόπουλο του Διονυσίου. Ο τελευταίος εμφανίζεται ως μέλος ΔΣ και στο ΚΕΚ Σαρωνίς, υπέγραφε ισολογισμούς και στο ΚΕΚ Αποψη ΑΕ, ενώ είναι μέλος του ΔΣ της τεχνικής εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ με πρόεδρο τον Διον. Ζαφειρόπουλο. Διαθέτει το ίδιο επίθετο και πατρώνυμο με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει συγγένεια.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Ν. Πιτσούλη, συμφερόντων του οποίου είναι η πλατφόρμα edimitra.gr. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», τα ΚΕΚ Αποψη και ΚΕΚ Δήμητρα ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο υποκλοπής προσωπικών δεδομένων χιλιάδων ανέργων του ΟΑΕΔ το 2013 που έσκασε πάλι επί υπουργίας Γ. Βρούτση. Το λογισμικό που φέρεται να έκλεβε τα δεδομένα ανήκε στην εταιρεία BeeGroup ΑΕ, ιδιοκτησίας του Ν. Πιτσούλη.

Ο «γαλάζιος» επιχειρηματίας και η Voucher.freestudies.gr

Σε ακόμη έναν επιχειρηματία με σχέσεις με τη ΝΔ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανήκει η πλατφόρμα Voucher. freestudies.gr. Συγκεκριμένα ανήκει στην εταιρεία Τάκης Νικόλαος και Σία ΟΕ, με διακριτικό τίτλο ΒΕΛΛΟΥΜ Διεθνείς Υπηρεσίες Πιστοποίησης.

Ο Ν. Τάκης είναι πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αλεξάνδρειας και σε διάφορες φωτογραφίες καμαρώνει αγκαλιά με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και άλλα «γαλάζια» στελέχη. Υποδέχτηκε άλλωστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοδεία του πριν από τις εκλογές του Ιουλίου. Χαρακτηρίζεται άκρως δραστήριο μέλος της ΝΔ στην πόλη. Είναι ο ίδιος που σε βίντεο πανηγυρίζει τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές μιλώντας για αξιοκρατία. Η πλατφόρμα elearningclass.gr Την πλατφόρμα elearningclass.gr διαχειρίζεται η εταιρεία Ευρωπρόοδος Εκπαιδευτικός Ομιλος, την οποία κατέχει ο Νικόλαος Νούλας. Το τηλέφωνο της εταιρείας όμως αντιστοιχεί με αυτό της εταιρείας Ν. Νούλας – Δ. Δερπάνης ΑΕ, στην οποία πρόεδρος είναι ο Ν. Νούλας και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Δερπάνης.

Ο τελευταίος είναι διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Unicert, που πραγματοποιεί μαθήματα e-learning, έχει το πανεπιστήμιο Frederick στην Κύπρο και το ΙΕΚ Unicert.

Στο τμήμα Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ διδάσκουν μεταξύ άλλων η Σία Κοσιώνη, ο Γιάννης Πολίτης κ.ά., ενώ ο κ. Δερπάνης έχει φωτογραφηθεί και με τον Κώστα Μπακογιάννη. Και κολλητός του Αδωνη με ΚΕΚ Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγάλη μπίζνα των vouchers και ένας κολλητός του Αδωνη Γεωργιάδη. Μετά τον κουμπάρο του, που ο υπουργός Ανάπτυξης τού διαφήμιζε το κολέγιο (πρόκειται για τον Μπίλη Δασκαλάκη και το BCA College), τώρα έρχεται ο Δημήτρης Βλάχος. Ιδιοκτήτης του ΚΕΚ Ευρωεργασιακή, που πρόλαβε και μπήκε στο μητρώο των ΚΕΚ του Βρούτση και για να προσελκύσει επιστήμονες έταζε και άλλα δώρα με «πιστοποιήσεις» και προγράμματα.

Ο Αδ. Γεωργιάδης εμφανίζεται σε ουκ ολίγες φωτογραφίες με τον Δ. Βλάχο. Μια από αυτές είναι από ένα τραπέζι στις 18 Μαΐου 2019. Ο Δ. Βλάχος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, καθώς διετέλεσε και αντιπρόεδρος του ΕΛΣΕΚΕΚ (Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης). Διαθέτει άριστες σχέσεις και με άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως η Αννα Καραμανλή και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter