Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Αγία Πετρούπολη, καθώς βρέθηκε νεκρή η επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών του Υπουργείου Άμυνας αρμόδια για την Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια Μαρίνα Γιάνκινα, όπως αναφέρουν ο ιστότοπος Fontanka της Αγίας Πετρούπολης και η εφημερίδα Kommersant.
Το πτώμα της ηλικίας 58 ετών Γιάνκινα βρέθηκε το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου, κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού στο οποίο διέμενε. Στο μπαλκόνι στον 16ο όροφο η αστυνομία βρήκε έγγραφά της και προσωπικά αντικείμενα. Όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης, η ανάκριση εξετάζει ως βασική εκδοχή του θανάτου της την αυτοκτονία. Επισήμως η Ανακριτική Επιτροπή προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.
In #SaintPetersburg, the head of the financial support department of the Ministry of Defense for the Western District, Marina Yankina, mysteriously fell out of the window. pic.twitter.com/QT3PJcgtxE
— NEXTA (@nexta_tv) February 16, 2023
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού Mash στο Telegram, το οποίο επικαλείται ο ιστότοπος Meduza, πριν τον θάνατό της η Γιάνκινα είχε πάρει τηλέφωνο τον πρώην σύζυγό της και του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Όπως ισχυρίζεται το Mash, η Γιάνκινα «αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».
Σημειώνεται ότι πριν αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Άμυνας, η Μαρίνα Γιάνκινα εργάζονταν στην Ομοσπονδιακή Yπηρεσία Eφορίας και επίσης ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής περιουσιακών σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης.
Πηγή: Nexta, Euronews