Θρίλερ με τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Η 24χρονη περιγράφει πώς έζησε τους θανάτους – «Ανεξήγητοι» λέει ιατροδικαστής (Video)

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τα τέσσερα νεκρά μωρά σε Αχαΐα και Ηλεία, με κοινό παρανομαστή την 24χρονη Ειρήνη. Η 24χρονη φέρεται να ήταν παρούσα στους μυστηριώδεις θανάτους των τεσσάρων παιδιών. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες μετά την εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Την Τετάρτη, υπήρξε η πληροφορία ότι έχει ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος ωστόσο σύμφωνα με πηγές της «Γνώμης», η Εισαγγελία Πατρών δεν έχει λάβει ακόμη τα αποτελέσματα.

Η 24χρονη, εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης αυτοβούλως με τη δικηγόρο της, στο Τμήμα Ασφαλείας της Αμαλιάδας, και έδωσε συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με τον θάνατο του βρέφους της φίλης της, με την οποία συγκατοικούσαν, και άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Αυγούστου 2024.

Η 24χρονη Ειρήνη, η οποία ήταν παρούσα σε όλους τους θανάτους περιέγραψε στο Mega πώς έζησε τις τελευταίες τους στιγμές.

2014: Θάνατος του βρέφους της 24χρονης στην Πάτρα.

4 Φεβρουαρίου 2021: Ένα 6 μηνών κοριτσάκι μεταφέρεται νεκρό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Ήταν το παιδί της Κατερίνας από την Κάτω Αχαΐα, κουμπάρας και φίλης της Ειρήνης. Εκείνο το βράδυ, η Ειρήνη είχε αναλάβει τη φύλαξη του παιδιού.

«Δεν μου είπε για δύσπνοια ότι έκανε έναν ήχο και δεν μπορούσε να ανασάνει. Όπως συνέβη στα δυο δικά της και στο τρίτο στην Αμαλιάδα», είπε στο Mega η μητέρα του 6 μηνών βρέφους.

Η Ειρήνη από την πλευρά της, υποστηρίζει, πως το παιδί αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε λάμβανε και ειδική φαρμακευτική αγωγή.

«-Το παιδί της είχε επιληψία. Έπαιρνε κάποια χορήγηση στο σπίτι. Και ακόμα και η ίδια μέχρι προχτές που μιλήσαμε δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει. Βγήκαν όλα πεντακάθαρα.

-Και ήσουν και πάλι παρούσα.

-Παρούσα δεν ήμουν ακριβώς…»

19 Ιούνιου 2022: Πεθαίνει το πρώτο βρέφος της Ειρήνης, μόλις 20 ημερών. Η μητέρα το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, δεν κατάφεραν να το σώσουν.

«Κάτι έγινε εκείνο το βράδυ δεν ξέρουμε πως και τι. Μου λέει η μητέρα μου πάρε κατευθείαν το ασθενοφόρο. Μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο υγείας το παιδί είχε πεθάνει» είπε η Ειρήνη.

«Ήταν νύχτα με παίρνει και μου λέει μαμά το μωρό δεν είναι καλά, κάνει έναν περίεργο ήχο σαν να μαυρίζει, είναι παγωμένο, της λέω ειδοποίησε το ασθενοφόρο γρήγορα και έρχομαι και εγώ. Πήγα στο κέντρο υγείας, το παιδάκι δεν το πρόλαβα ποτέ», περιέγραψε η μητέρα της Ειρήνης.

17 Οκτωβρίου 2023: Το δεύτερο βρέφος της Ειρήνης νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο και διακομίζεται στο «Αγία Σοφία», όπου απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2023, μετά από ένα μήνα νοσηλείας.

«Αργότερα έκανε κάποιες κρίσεις. Το κέντρο υγείας μας έστειλε στην Πάτρα. Το έβαλαν εντατική, έπρεπε να πηγαίνω κάθε δεύτερη μέρα να το βλέπω» είπε η 24χρονη.

«-Εσείς πώς καταλάβατε ότι το παιδί δεν είναι καλά και φύγατε για το Καραμανδάνειο; Έκανε κρίση;

– Ναι. Γυρίσανε τα ματάκια της, κάπως έτρεμε εκεί πέρα, ήταν σαν πούπουλο εντελώς. Ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο και έφυγε μέσα.»

5 Αυγούστου 2024: Ένας ακόμη θάνατος σημειώνεται, αυτή τη φορά το παιδί της Καλλιόπης, φίλης και συγκατοίκου της Ειρήνης, ηλικίας 15 μηνών, το οποίο πεθαίνει στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Έμεινα εγώ με το μωρό στο σαλόνι και η Καλλιόπη πήγε στο δίπλα δωμάτιο να πάρει κάτι», είπε η Ειρήνη.

«Μέχρι να πάω σε άλλο δωμάτιο και να γυρίσω, το είδα ότι δεν ανέπνεε καλά. Ήταν στο καρότσι του στο σαλόνι. Τρία λεπτά έκανα. Το πήρα κατευθείαν αγκαλιά για να δω τι μπορώ να κάνω. Ήταν η φίλη μου εκεί και μου το πήρε για να το σώσει», ανέφερε η μητέρα του μικρού Παναγιώτη.

«Το πήρα από τα χέρια της, το έβαλα στο καναπέ και προσπάθησα να του κάνω τεχνητή αναπνοή».

Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν πως όταν πήγαν το μωρό με ιδιωτικό αμάξι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ήταν ζωντανό. Εν αντιθέσει με τους γιατρούς που δηλώνουν με βεβαιότητα πως το μωρό 15 μηνών που παρέλαβαν ήταν νεκρό τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο βρέφους τον περασμένο Αύγουστο

Από την πλευρά του, το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το βρέφος έφθασε στο νοσοκομείο νεκρό και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά του. Σημειώνεται, μάλιστα, πως το βρέφος παρέδωσε μια «μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί» και πίσω ακολουθούσε κλαίγοντας η μητέρα. Όπως έχει γίνει γνωστό, το βρέφος μετέφερε στο νοσοκομείο η 24χρονη Ειρήνη, η οποία έχει χάσει και αυτή δύο παιδιά. Η ίδια στη συμπληρωματική κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι, όταν ήρθε το ΕΚΑΒ, το βρέφος ήταν ακόμη εν ζωή.

Αναλυτικά:

«Τη Δευτέρα 5/8/2024 και ώρα 13.10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο. Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων, ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας. Ήταν άσφυγμο με μυδρίαση άμφω (και των δύο οφθαλμών). Ήταν άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους, χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με κυάνωση χειλέων.

Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος βατότητας αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα. Έγινε χειρισμός Heimlich με εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος. Εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου. Λήφθηκε ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος. Έγινε ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης. Συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ ακόμα και πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων, χωρίς καμμιά ένδειξη στα monitor παρακολούθησης, με συνεχή ισοηλεκτρική γραμμή. Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί δεν ήταν δυνατό να παρέμβει, διότι το βρέφος ήταν νεκρό.

Τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα έγινε ώρα 14.05 με ισοηλεκτρική γραμμή.

Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού. Ακολούθως, το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία».

Γρηγόρης Λέων: Δεν υπάρχει σαφής αιτία θανάτου

Πολλοί έχουν σπεύσει να παρομοιάσουν την υπόθεση της 24χρονης με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον Ιατροδικαστή, κ. Γρηγόρη Λέων να τονίζει πως υπάρχει μεν μία ομοιότητα, αλλά και σημαντικές αλλαγές.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, και συγκρίνοντάς την με εκείνη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, αναφέρει:

«Υπάρχουν ομοιότητες, υπάρχουν όμως και διαφορές. Μια ομοιότητα βασική είναι ότι μιλάμε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, τα οποία παιδάκια δε φεύγουν από τη ζωή χωρίς κάποια αιτία θανάτου. Μια διαφορά που έχουμε είναι ότι, και οι συνάδελφοί μου που έχουν κάνει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις μόλις τελείωναν την έκθεση δεν ήταν σίγουροι για το ποια είναι η αιτία θανάτου».

Όπως λέει ο ίδιος: «Η καρδιακή ανακοπή δεν είναι αιτία θανάτου. Από κάτι πρέπει να έχει προέλθει αυτό. Εδώ είναι γεγονός ότι δεν έχουμε σαφή αιτία θανάτου. Σε κανένα από τα παιδιά δεν προκύπτει να έχουμε μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου. Σε κανένα από τα παιδιά δεν υπάρχει ένα πρόβλημα στην καρδιά. Το σημαντικό εδώ είναι ότι έχουν γίνει και τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις και πάραυτα δεν έχουμε καταλήξει. Και η ίδια η κοπέλα μαζί με τη φίλη της, αν έχω καταλάβει καλά, έχουν υποβάλει μήνυση για ιατρική αμέλεια πιθανή. Άρα και οι ίδιες δεν πιστεύουν ότι το παιδί είχε κάτι».

Δημογλίδου: Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι είναι «πολύ λεπτή η υπόθεση» και ξεκαθάρισε ότι «Αρχικά να πούμε ότι η παρουσία ενός συγκεκριμένου ατόμου στους θανάτους των παιδιών φαίνεται μόνο σε τρεις θανάτους, σε δύο θανάτους των δικών της παιδιών. Μιλάω για μια συγκεκριμένη κοπέλα η οποία έχει κάνει και δηλώσεις στα μέσα, γι’ αυτό και την αναφέρω. Όπως και στον τελευταίο θάνατο που είχαμε τον Αύγουστο του 2024, ενός ακόμη βρέφους που φαίνεται ότι υπήρχε παρουσία αυτής της γυναίκας και πάλι στον χώρο. Για δύο ακόμη θανάτους που αναφέρονται στα Μέσα δεν υπάρχει εικόνα ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας αυτής, τουλάχιστον προανακριτικά στο υλικό της αστυνομίας, ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας όταν τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

Ακολούθως πρόσθεσε «υπάρχουν πέντε θάνατοι οι οποίοι έχουν απασχολήσει τα Μέσα. Για τους οποίους όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Κάποια από αυτά τα παιδιά είτε κατέληξαν στην οικία τους, είτε διακομίστηκαν σε κάποιο νοσοκομείο και κατέληξαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία βέβαια του παιδιού στο Νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή στα παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Κίμωλος: Μετέφεραν με ιδιωτικό σκάφος πυροσβέστες από τη Μήλο για να σβήσουν τη φωτιά

Ηγουμενίτσα: Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Οδό – Διαρροή καυσίμων, διεκόπη η κυκλοφορία

Βαθαίνει το ρήγμα Μητσοτάκη – Σαμαρά: Από την αιχμή μέσω Βουλής στα «καρφιά» για τα εθνικά θέματα

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις του PKK – «Επιχειρήσεις κατά 32 στόχων σε Ιράκ και Συρία»

Ξανά με… λάθη και παραλείψεις πάει σε δίκη η Greek mafia – Ηχηρά ονόματα μένουν εντός κάδρου με πρόταση εισαγγελέα

Εκλογές ΗΠΑ: Οριακή η διαφορά Τραμπ – Χάρις – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal

Ποδοσφαιρική βραδιά: Που θα δείτε τα ματς Παναθηναϊκός – Τσέλσι, ΠΑΟΚ – Πλζεν και Μάλμε – Ολυμπιακός

Νέες ταινίες: Μια αυστηρώς

Ετικέτες