Θρίαμβος για το «Animal» στα βραβεία ΙΡΙΣ

Θρίαμβος για το «Animal» στα βραβεία ΙΡΙΣ

Ανατροπή στα 15α βραβεία ΙΡΙΣ με την ταινία της Σοφίας Εξάρχου να κερδίζει 7 βραβεία μεταξύ των οποίων κι αυτά της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών η 15η απονομή των βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Χάιλαιτ της βραδιάς η βράβευση του Γουίλεμ Νταφό για την καλύτερη αντρική ερμηνεία.

Στην τελετή βρέθηκε ο αμερικανός σταρ που ευχαρίστησε τα μέλη της Ακαδημίας για την τιμή που του έγινεαν και δεν είμαι Έλληνας») αλλά και τους συνεργάτες του με ειδική αναφορά στο σκηνοθέτη Βασίλη Κατσούπη και τον παραγωγό Γιώργο Καρναβά. Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες κέρδισε η Δήμητρα Βλαγκοπούλου για το «Animal».

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου κέρδισε ακόμη έξι βραβεία (καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, ήχου, μοντάζ και β γυναικείου ρόλου για την Φλωμαρία Παπαδάκη) ενώ το μεγάλο φαβορί, η «Φόνισσα» παρά τις 16 υποψηφιότητες περιορίστηκε σε 5 βραβεία: ενδυματολογίας, σκηνικών, φωτογραφίας, μουσικής και μακιγιάζκομμώσεις).

Βραβεύτηκαν επίσης ο Βασίλης Κατσούπης στην κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός για το β αντρικό ρόλο στην «Εξέλιξη» του Περικλή Χούρσογλου. Συγκινητικές στιγμές στην τελετή ήταν η τιμητική βράβευση στον Γιώργο Παπαλιό και οι αναφορές στην Παλαιστίνη που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter