Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Βανδώρος

Φωτογραφία Facebook

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση πως πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Βανδώρος, σε ηλικία 100 χρονών.

Την είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα social media η Μαργαρίτα Βανδώρου, αναφέροντας πως «Έφυγε ο αγαπημένος μας πατέρας παππούς και προπάππους Νίκος Βανδώρος ήρεμος και πλήρης ημερών. Άγγιξε πολλές ζωές και τον περιμένουν στην αγκαλιά τους πολλοί αγαπημένοι. Αντίο Νίκο μου!!».

Ο Νίκος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου του 1924. Υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 1943 και για 33 χρόνια. Είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τη Μαίρη και τον Θεόφιλο, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός ηθοποιός κι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών από καρκίνο το 2021.

Ο Νίκος Βανδώρος έκανε σπουδές στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή και παράλληλα στη μελοδραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίσθηκε στη σκηνή ως τενόρος σε οπερέτα το 1956. Στο θέατρο πρόζας άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1958 με τον θίασο Νίκου Χατζίσκου.

Συνεργάστηκε επίσης με τους θιάσους του Δημήτρη Μυράτ, του Δημήτρη Φωτόπουλου, της Έλλης Λαμπέτη, της Σμαρούλας Γιούλη, του Διονύση Παγουλάτου, της Άννας Μαντζουράνη, του Κωστή Λειβαδέα, του Λάμπρου Κωνσταντάρα, με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη κ.ά. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε 27 ταινίες, όπως Τζένη, Τζένη» (1965).

Διαβάστε επίσης: «Γαλάζιος» κατηγορούμενος του ΟΣΕ στην Εξεταστική: «Δεν ήταν ρουσφέτι η μετάταξη του σταθμάρχη»

Αποκάλυψη: Ποιους δίνει στον εισαγγελέα ο Αγοραστός για το μπάζωμα στα Τέμπη – Ο ίδιος νίπτει τας χείρας του

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις τρομάζουν την κυβέρνηση – Μαρινάκης: «Φταίνε οι πρυτανικές αρχές και η Αριστερά»

Ετικέτες