Think tank για την Περιβαλλοντική Πολιτική ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Think tank για την Περιβαλλοντική Πολιτική ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πεντάδα που στελεχώνει το think tank Περιβαλλοντικής Πολιτικής έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τα στελέχη είναι οι Κωνσταντίνος Βουδούρης, Αλέξανδρος Στεφανάκης , Χαρούλα Μέλλιου, Ιωάννα Κουφάκη και Νίκος Κούτσιας.

Ακολουθούν τα βιογραφικά:

Κωνσταντίνος Βουδούρης

Καθηγητής στο τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Γεωλόγος και Μαθηματικός με διδακτορικό στην Υδρογεωλογία και μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Avignon (Γαλλία). Το 2019 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επισκέπτη Καθηγητή (Guest Professor) από το Πανεπιστήμιο Hubei της Κίνας. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Υδρογεωλογίας και συμμετέχει στο Δ.Σ. του κέντρου UNESCO ολοκληρωμένης και διεπιστημονικής διαχείρισης υδατικών πόρων του ΑΠΘ. Το δημοσιευμένο έργο του έχει δεχθεί περισσότερες από 2.500 αναφορές. Συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη Stanford του 2% των πιο σπουδαίων επιστημόνων του κόσμου σύμφωνα με την αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Stanford.

Αλέξανδρος Στεφανάκης

Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου και διευθύνει το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος. Διατελεί εκλεγμένος Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής, καθώς και εκλεγμένος Περιφερειακός Συντονιστής της Διεθνούς Ένωσης Νερού για τη Μέση Ανατολή και Αφρική. Έχει επίσης οριστεί Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει υπάρξει μεταδιδακτορικός ερευνητής στο περιβαλλοντικό ινστιτούτο Helmholtz της Γερμανίας, καθώς και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Brighton στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικεύεται σε πράσινες τεχνολογίες και πρακτικές κυκλικής οικονομίας στη διαχείριση υδάτων και υγρών αποβλήτων, με σχετικά έργα σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Χαρούλα Μέλλιου

Είναι δικηγόρος και σύμβουλος περιβαλλοντικών πολιτικών. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο ως υπότροφος του University of California Los Angeles στις ΗΠΑ, και στη Βιώσιμη Ανάπτυξη με κατεύθυνση τον βιώσιμο τουρισμό στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα οργανισμών και φορέων στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, περιβαλλοντικών πολιτικών, κλιματικών στρατηγικών, περιβαλλοντικής και διατροφικής δικαιοσύνης, και ασφάλειας τροφίμων.

Ιωάννα Κουφάκη

Δικηγόρος Αθηνών και Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου “Ελληνική Εταιρεία Δικαίου του Περιβάλλοντος” Είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού επιστημονικών άρθρων που έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό και ευρωπαϊκό νομικό τύπο, με αντικείμενο το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του περιβάλλοντος, της πολεοδομίας και της χωροταξίας. Από το 2015 μέχρι σήμερα διδάσκει Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές θεσμικό πλαίσιο για το Περιβάλλον στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων» του ΕΚΠΑ. Εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG NEAR) με αντικείμενο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία στους τομείς περιβάλλοντος, μεταφορών και δικτύων.

Νίκος Κούτσιας

Περιβαλλοντολόγος, Καθηγητής στο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας (πρώην Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος) του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά την ολοκλήρωση των διδακτορικών του σπουδών, εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, στην Ελβετία. Η εκπαίδευση και η έρευνα του επικεντρώνονται στα πεδία της τηλεπισκόπησης, των συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών και της χωρικής ανάλυσης, δηλ. αυτό που στις μέρες μας συνιστά τη σύγχρονη Γεωπληροφορική, με κύριο πεδίο εφαρμογής στις δασικές πυρκαγιές, τις φυσικές καταστροφές, την ανίχνευση αλλαγών, την οικολογία και τη γεωργία ακριβείας. Έχει πλούσια εκδοτική δραστηριότητα και συμμετέχει σε συντακτικές επιτροπές επιστημονικών περιοδικών. Πρόσφατα, είχε την τιμή να λάβει την ιδιαίτερα ανταγωνιστική υποτροφία Marie Curie της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου για 15 μήνες μετακινήθηκε στην Μπελλιντσόνα της Νότιας Ελβετίας και στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη Stanford του 2% των πιο σπουδαίων επιστημόνων του κόσμου σύμφωνα με την αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Stanford, καθώς επίσης και στο διεθνές δίκτυο ερευνητών με τη μεγαλύτερη ερευνητική παρουσία στο γνωστικό αντικείμενο της τηλεπισκόπησης οικολογίας πυρκαγιών, σύμφωνα με την εργασία των de Santana et al. (2021).

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκε το think tank για την Εθνική Αμυνα

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συσπειρώνεται η εσωκομματική αντιπολίτευση κατά Κασσελάκη – Ετοιμάζεται παρέμβαση τις επόμενες ώρες

Κασσελάκης: Το κλείσιμο της καθημερινής Αυγής είχε αποφασιστεί πριν την εκλογή μου – Θα δωρίσω 20.000 ευρώ στο κόμμα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter