Το Φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant συνεχίζεται και η Κίμωλος πήρε σειρά για να φέρει τις δικές της γεύσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας με το «Meltemi View and Taste». Συναντήσαμε τον Αυγουστή Γαλανό, συνεχιστή της οικογενειακής επιχείρησης, αλλά και της παράδοσης του νησιού.
Το ιδιαίτερο της περίπτωσης του Αυγουστή, πέρα από τους μαγειρικούς θησαυρούς, είναι η επιστροφή στον τόπο καταγωγής του. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κίμωλο, έφυγα για κάποια χρόνια και εργάστηκα στην Αθήνα και το 2015 επέστρεψα στο νησί, αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση. Προσπάθησα να συνδέσω το πνεύμα της ταβέρνας με το αθηναϊκό εστιατόριο, προβάλλοντας την κιμωλιάτικη κουζίνα. Εχω τη γεύση της μαμάς σε όλα όσα δημιουργώ και χρησιμοποιώ τις δικές μας πρώτες ύλες, από το μποστάνι μας. Δεν μας ενδιαφέρει ποτέ το κόστος, αλλά μόνο η ποιότητα. Οι παππούδες από τα βουνά μου αφήνουν το χειμώνα το θρούμπι και θα καθίσω να το μαδήσω. Ο βασιλικός και ο δυόσμος είναι σε πρώτη θέα, σε κάποιον που θα επισκεφτεί το μαγαζί και βέβαια έχουμε πολύ δυνατά τυριά. Η μανούρα και το ξινό είναι σε πρώτη χρήση και δεν χρησιμοποιώ καθόλου κρέμα γάλακτος στις συνταγές, καθώς αγαπω το ελαιόλαδο και τα τυριά μας».
Στην κλασική ερώτηση αν πηγαίνοντας στο εστιατόριο δεν ανοίξουμε κατάλογο, ποιο είναι αυτό που θα μας φέρει ο σεφ, ο Αυγουστής μας είπε. «Είναι κάτι ανάλογο με αυτό που φέραμε στο φεστιβάλ, με τις διάφορες προσθήκες αναλόγως εποχής, ώστε όλα να είναι φρέσκα. Το μαγαζί το πάω πολύ στο κρασί, με διάφορους αμπελώνες και ετικέτες της χώρας».
Καλωσόρισμα
Ορεκτικό
Σαλάτα
Ζυμαρικό