Τη δική του γιορτή πραγματοποίησε χθες το Σωματείο Απεξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ» στην Πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26/6).
Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών έδωσαν το παρόν στη συναυλία του χιπ-χοπ τραγουδιστή ΒΕΒΗΛΟΥ.
Στόχος των ανθρώπων του ΘΗΣΕΑ είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την απεξάρτηση και για το ιδιαίτερα κρίσιμο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση σχετικά με τις δομές απεξάρτησης και την Ψυχική Υγεία. Επί της ουσίας εδώ και μήνες οι οργανώσεις βρίσκονται επί ποδός πολέμου για το ζήτημα με ειδικούς της απεξάρτησης και κοινωνικούς λειτουργούς να κάνουν λόγο για την ολική κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της απεξάρτησης. Την ώρα μάλιστα που οι εθισμοί και δη αυτός στην κάνναβη σαρώνει τις νεαρές ηλικίες.
Ο Απόστολος Δασκαλόπουλος, σύμβουλος διοίκησης στον ΘΗΣΕΑ δήλωσε στο documentonews.gr: «Η σημερινή εκδήλωση του Σωματείου ΘΗΣΕΑΣ δηλαδή η συναυλία με τον ΒΕΒΗΛΟ είναι μια από τις τρεις εκδηλώσεις που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Στόχος όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι να έρθουμε σε επαφή με τους νέους ανθρώπους και να δώσουμε το μήνυμα πως ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά και μπορεί να έχει νικητές εκείνους.
Επιλέξαμε ένα πρόσωπο όπως ο ΒΕΒΗΛΟΣ ένας καλλιτέχνης της χιπ-χοπ με συγκεκριμένο στίγμα που έχει περάσει από την περιπέτεια των ναρκωτικών, στάθηκε όρθιος και καθαρός. Δεν έχει ρομαντικοποιήσει αυτή την πτυχή της ζωής του. Την έχει κάνει κοινωνικό στίχο, αγώνα και πολιτική θέση. Αυτό εμάς μας αρέσει. Αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ στην Πλατεία Κύπρου μας κάνει υπερήφανους για την επιλογή μας και το μόνο που μπορώ να πω ακόμη είναι ότι υποσχόμαστε το αποψινό μήνυμα να το λάβουμε υπόψη και να έχουμε ακόμα καλύτερη επαφή με τα νέα παιδιά».
Σχετικά με το σχέδιο νόμου ο Απ. Δασκαλόπουλος ανέφερε πως «το νέο σχέδιο νόμου που αφορά την απεξάρτηση έχει δυο βασικά στοιχεία. Το ένα είναι η κατάργηση αυτοτελών θεραπευτικών προγραμμάτων όπως το 18ΑΝΩ, ΚΕΘΕΑ, προγράμματα ψυχιατρείων, ΟΚΑΝΑ και το άλλο η ομογενοποίηση όλων των θεραπευτικών προγραμμάτων σε ένα. Το πρόγραμμα που λέει υποκατάστατα είναι μια αντίληψη παρελθόντος. Αντιμετωπίζει τον χρήστη ως ασθενή και τον κρατάει στη ζωή μην έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κοινωνική του επανένταξη».
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση τροπολογίας για αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς