Θεσσαλονίκη: Συναγερμός με δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε κλινική με ηλικιωμένους

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός με δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε κλινική με ηλικιωμένους

Δεκάδες είναι τα θετικά κρούσματα κορoνοϊού, τα οποία έχουν εντοπιστεί σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr έχουν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα 28 κρούσματα κορoνοϊού, ωστόσο εκφράζεται φόβος ότι μετά από τη διενέργεια ελέγχων κατά του κορoνοϊού, ο αριθμός ενδεχομένως να ανέβει ακόμη περισσότερο. Η πλειονότητα των ασθενών είναι ασυμπτωματικοί και έχουν ήδη τεθεί σε περιορισμό -όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα-, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στους υπόλοιπους εργαζόμενους της κλινικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι ασθενείς που εμφάνισαν συμπτώματα κορoνοϊού μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο «Παπανικολάου» και στην ιδιωτική κλινική «Αρωγή».

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανεμβολίαστων, ενώ πηγές εξηγούν στο ThessToday.gr ότι όλο το προσωπικό είναι πλήρως εμβολιασμένο. Ανησυχία επικρατεί κυρίως στους εργαζόμενους καθαριότητας και στους συνοδούς, οι οποίοι καθημερινά ερχόντουσαν σε επαφή με τους ασθενείς της κλινικής.

Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων οι ιθύνοντες της υγειονομικής μονάδας προχωρούν στη διαδικασία ιχνηλάτησης, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς ανάμεσα στους ηλικιωμένους.

Πηγή: Thesstoday.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter