Θεσσαλονίκη: Ρύπανση έκτασης 7.000τμ στο λιμάνι από πετρελαιοειδή

Θεσσαλονίκη: Ρύπανση έκτασης 7.000τμ  στο λιμάνι από πετρελαιοειδή
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI)

Θαλάσσια ρύπανση εντός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού είχε έκταση περίπου 7.000 m2 και προερχόταν από πετρελαιοειδή.

Απλώθηκε πλωτό φράγμα και με τη χρήση απορροφητικών υλικών φαίνεται ότι η ρύπανση αντιμετωπίστηκε.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης για θαλάσσια ρύπανση εντός του λιμανιού και μεταξύ των κρηπιδωμάτων 10-11-12, εκτάσεως περίπου 7.000 m2, η οποία αποτελουταν από μια διάσπαρτη κηλίδα ιριδίζοντος φιλμ πετρελαιοειδούς μίγματος.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, ενημερώθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.), ελήφθησαν δείγματα από πιθανές ύποπτες πηγές, ενώ πραγματοποιήθηκαν αναδεύσεις από ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τη διάσπαση του ιριδίζοντος φιλμ.

Με μέριμνα του Ο.Λ.Θ, πραγματοποιήθηκαν εργασίες πόντισης ενός πλωτού φράγματος και χρήσης απορροφητικών υλικών από σκάφος ιδιωτικής εταιρείας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τις μεσημβρινές ώρες σήμερα και κατόπιν ελέγχου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής που πραγματοποιήθηκαν από θαλάσσης και από ξηράς, διαπιστώθηκε η εξάλειψη του ιριδίζοντος φιλμ. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter