Θεσσαλονίκη: Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα εν ώρα μαθήματος – «Πέρασαν ξυστά από το κεφάλι μαθητή» (Video)

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα εν ώρα μαθήματος – «Πέρασαν ξυστά από το κεφάλι μαθητή» (Video)

Σοβάδες έπεσαν από το ταβάνι σχολικής αίθουσας του 3ου Γυμνασίου – ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από την πτώση των σοβάδων δεν υπήρξε τραυματισμός παιδιών καθώς όπως σημειώνουν από τύχη «απουσίαζαν οι μαθητές που κάθονταν στα συγκεκριμένα θρανία».

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thestival.gr η Βάσω Κοχλιαρίδου, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, «ο μαθητής που καθόταν κοντά στο σημείο όπου έπεσαν οι σοβάδες ήταν πάρα πολύ τυχερός. Οι σοβάδες πέρασαν σχεδόν ξυστά από το κεφάλι του». Πρόσθεσε μάλιστα πως το γεγονός πως έλειπαν σήμερα κάποιοι μαθητές είχε ως συνέπεια «τα παιδιά να κάθονται διαφορετικά στα θρανία απ’ ότι συνήθως, με συνέπεια από τύχη το κομμάτι σοβά που αποκολλήθηκε να μην προσγειωθεί πάνω σε κάποιον μαθητή»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο σχολικό συγκρότημα πρόσφατα η Περιφέρεια και ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την μεταφορά εκεί και του Διαπολιτισμικού Λυκείου «αν και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αντιδρούσαν λόγω των προβλημάτων υποδομής».

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομοσπονδίας τον περασμένο Αύγουστο ο δήμος Θεσσαλονίκης με συνεργεία προχώρησε σε διαχωρισμό σχολικών αιθουσών με γυψοσανίδες ενώ οι ίδιοι καταδείκνυαν τα προβλήματα τόσο στο κτίριο όσο και στην αυλή.

Η Ομοσπονδία ζητά ενδελεχή έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια –προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης) καθώς και την κατασκευή νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων, αλλά και την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των αυξημένων εκπαιδευτικών απαιτήσεων του 21 ου αιώνα.

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Καρυστιανού κατά Οικονόμου: Είστε γελασμένος, εάν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε τα μάτια και σε αυτό το κρατικό έγκλημα

Ο Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν – Επέστρεψε στην Τουρκία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter