Θεσσαλονίκη: Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης σε κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμεΑ – Εικόνες σοκ (Video)

Σοκάρουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στο κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμεΑ «Ο Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη.

Σε φωτογραφίες που προβλήθηκαν στον ΑΝΤ1, φαίνονται παιδιά να διαβιούν μέσα σε ακαθαρσίες και να κοιμούνται γυμνά μέσα σε κρεβάτια με κάγκελα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ιδρύματος, Ολυμπία Κορδά, δήλωσε ότι «υπάρχει φοβερή έλλειψη προσωπικού κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχουμε στείλει σχετικές επιστολές και διεκδικούμε προσλήψεις από το 2012», καταγγέλλοντας ότι οι εν λόγω φωτογραφίες έχουν σταλεί στον εισαγγελέα, στην Αρχή Διαφάνειας αλλά και στο γραφείο του πρωθυπουργού, χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό. Μάλιστα, σημείωσε ότι το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω ίδρυμα έχασε τη ζωή του το 2021 ο 21χρονος Πάρης. «Εύχομαι να δικαιωθεί η ψυχούλα του παιδιού μου και να είναι το τελευταίο που χάνει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, αλλά δυστυχώς η κατάσταση όπως δείχνετε παραμένει τραγική. Το παιδί μου πέθανε από ξυλοδαρμό και κάποιοι προσπάθησαν αν το συγκαλύψουν», δήλωσε η μητέρα του στον ANT1.

Διαβάστε επίσης

Μετά τη Ρηγίλλης Καραμανλής-Σαμαράς γυρίζουν πάλι την πλάτη στον Μητσοτάκη – Συναντήθηκαν με πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

Ασλανίδης: 1.200.000 μπήκαν στο live streaming της συναυλίας για τα Τέμπη και η ΈΡΤ έδειξε λίγα δευτερόλεπτα την εξέδρα (Audio)

Ιράν: Επανεμφανίστηκε ο Ισμαήλ Καανί μετά τις φήμες για κατασκοπεία (Video)

Οι τραγωδίες εκτός γηπέδων: Ο θάνατος του Μπάλντοκ ξύπνησε μνήμες για ποδοσφαιριστές που «έφυγαν» ξαφνικά

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Ετικέτες