Θεσσαλονίκη: 57 καρέκλες που δεν πρέπει να αδειάσουν όσο διαρκεί το ταξίδι – Νέα πορεία για τα Τέμπη (Photos – Videos)

57 καρέκλες στήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη μνήμη των 57 θυμάτων που χάθηκαν στη τραγωδία στα Τέμπη, για ένα ταξίδι που δεν μπόρεσε να εκπληρωθεί. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε νέα πορεία στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη μαύρη επέτειο.

Σύμφωνα με το thestival.gr η πορεία ξεκίνησε από το ΟΣΕ και κατευθύνεται προς ανατολικά μέσω της οδού Μοναστηρίου. Σε αυτήν συμμετέχουν μέλη εργατικών σωματείων, φοιτητές και απλοί πολίτες.

Ορισμένοι από αυτούς κρατούν πανό στα χέρια τους και φωνάζουν συνθήματα. “Δικαιοσύνη τώρα”, αναγράφεται σε ένα από αυτά.

Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία ανάλογα με τα σημεία στα οποία κινείται η πορεία. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον ΟΣΕ.

 Οι 57 καρέκλες

Οι 57 καρέκλες δεν πρέπει να αδειάσουν για όσες ώρες θα διαρκούσε ένα ταξίδι που θα είχε εκπληρωθεί, όπου άνθρωποι κάθονται εκ περιτροπής σε μια θέση που δεν πρέπει να αδειάσει, κρατώντας ένα κεράκι αποδίδοντας φόρο τιμής στα θύματα.

Σύμφωνα με το thestival.gr το Σωματείο Καθηγητών Χορού για την θλιβερή επέτειο πραγματοποίησε συμβολική δράση για την τραγωδία που σημειώθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν και συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, η οποία ξεκίνησε στις 19:22 και θα διαρκέσει έως τις 23:30.

«Το Σωματείο Καθηγητών Χορού πιστεύει πως τα γεγονότα που έχουν σημαδέψει τον κοινωνικό ιστό πρέπει να αναδεικνύονται, να μην συγκαλύπτονται και οι υπεύθυνοι να τιμωρούνται. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Η ματωμένη ελληνική σημαία

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη για το δυστύχημα των Τεμπών όλα τα βλέμματα συγκέντρωσε η ματωμένη ελληνική σημαία στα σύρματα στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Έσπασε το φράγμα των 1.000.000 υπογραφών το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού

Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού για το έγκλημα στα Τέμπη.

Συγκεκρμένα, την ώρα που ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής εξοργίζει με τις δηλώσεις του και αυτοσυγχαίρεται για την παραίτησή του, η οργή του κόσμου ξεχειλίζει με την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρεί εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση προσπαθώντας να συγκαλύψει την εγκληματική αδιαφορία επιχειρώντας μετακύλιση ευθυνών.

Στον αντίποδα με ένα ψήφισμα που προτείνει μέσω πλατφόρμας η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της Μάρθης, της νεαρής φοιτήτριας που βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα συγκεντρώνει και αυτό όλη την οργή του κόσμου σε μια χώρα που δεν αναζητούνται ευθύνες, που καλύπτονται λάθη, παραλείψεις και εγκληματικές πολιτικές ενώ το Κράτος Δικαίου διασύρεται και υποβαθμίζεται συνεχώς.

Μετά και την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη οι υπογραφές από τους απλούς πολίτες που ζητούν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και καταλογισμό ευθυνών στους πραγματικούς υπεύθυνους αγγίζει σιγά-σιγά το ένα εκατομμύριο υπογραφές ενώ την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν ξεπεράσει τις 850.000.

Η χώρα βρίσκεται σε κλοιό απεργιών και στάσεων εργασίας με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους πολίτες, τους φοιτητές, τους αγρότες να ζητούν απόδοση Δικαιοσύνης.

Όχι, οι νεκροί δεν θα γυρίσουν πίσω. Θα είναι όμως ένα μήνυμα ουσιαστικό προς κάθε κατεύθυνση της εξουσίας πως τα εγκλήματα δεν μένουν ατιμώρητα.

Θα είναι σαφές προς κάθε πολίτη που έχει εξουσία πως θα πρέπει να εργάζεται για το καλό του συνόλου, για την ευημερία των πολιτών και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας των πολιτών.

Επιτέλους θα πρέπει το Κράτος και η εκάστοτε εξουσία να μην κρύβεται πίσω από τη διαφθορά, τη διαπλοκή διαιωνίζοντας προνόμια και θέσεις και γνωρίζοντας πως όλα είναι ατιμώρητα.

Οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω, δυστυχώς.

Αλλά η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία αποκτάται και χρειάζεται πολιτική βούληση.

Και αν ορισμένοι δεν την έχουν, μερικές φορές εκφράζεται και ο Λαός

ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ

  • Το Ψήφισμα

Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!

ΨΗΦΙΖΩ ΕΔΩ

Ετικέτες