«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στον Άδωνη στην Κρήτη: «Πρόκληση να έρχεται εδώ, διαλύει τις δημόσιες δομές Υγείας»

Πρόκληση χαρακτηρίζουν την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, ετοιμάζοντας… «θερμή» υποδοχή με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις παρεμβάσεις στην υγεία.

«Η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου οργανώνουν φιέστα στο ΠΑΓΝΗ για να εξυμνήσουν την πολιτική που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις συνεχίζονται και χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι παραμένουν όμηροι» αναφέρει στο κάλεσμά για συγκέντρωση το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

«Πρόκληση να έρχεται ο ίδιος ο υπουργός όσο και οι διορισμένες τοπικές διοικήσεις των νοσοκομείων για να διαφημίσουν την κυβερνητική πολιτική που από τη μία διαλύει τις δημόσιες δομές Υγείας και από την άλλη τις μετατρέπει σε “επιχειρηματικές μονάδες” και τους ασθενείς σε “πελάτες” επεκτείνοντας την εμπορευματοποίηση της Υγείας» αναφέρει το Δελτίο Τύπου από το Σωματείο Εργαζομένων.

Όπως αναφέρουν, η έλλειψη προσωπικού είναι τραγική. «Εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας (50% είναι κενές), πάνω από 9.000 ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν, συμβασιούχοι απειλούνται με απόλυση, ενώ οι υπηρεσίες παραδίδονται σε εργολάβους» τονίζουν.

«Μπορεί να ρίχνουν εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός μας σε ανακαινίσεις, αποκαταστάσεις και ξενοδοχειακούς εξοπλισμούς των δημόσιων μονάδων Υγείας για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγάλες ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες, όμως αφήνουν πραγματικά κουφάρια από προσωπικό το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, έτοιμος μποναμάς για τις επενδύσεις των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και στην ιδιωτική ασφάλιση.

• Πώς να εξηγηθεί αλλιώς ότι η απάντησή τους στα αιτήματά μας για μαζικές προσλήψεις και δραστικές αυξήσεις των μισθών είναι η λειτουργία των απογευματινών επί πληρωμή ιατρείων και χειρουργείων και το άνοιγμα ιδιωτικών ιατρείων από τους γιατρούς του Δημοσίου;

• Πώς να εξηγηθεί αλλιώς ότι η απάντησή τους στα αιτήματά μας για κάλυψη όλων των κενών θέσεων υγειονομικού προσωπικού είναι οι συνεχείς μετακινήσεις γιατρών από το ένα μέρος στο άλλο και τα επαναλαμβανόμενα “εντέλλεσθε” για υπερεφημέρευση;

• Πώς να εξηγηθεί αλλιώς ότι η απάντησή τους στα αιτήματά μας για κατάργηση των πληρωμών των ασθενών για εξετάσεις, περίθαλψη και φάρμακα είναι το ξεζούμισμα των ασφαλιστικών ταμείων που πάλι οι εργαζόμενοι πληρώνουν και οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων;Η πραγματικότητα στις δημόσιες δομές Υγείας του νησιού επιβάλλει τη σύγκρουση με την πολιτική που ιδιωτικοποιεί παραπέρα την Υγεία και τη μετατρέπει ολοένα και περισσότερο σε εμπόρευμα

Καλούμε τους εργαζόμενους που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται και καταλαβαίνουν ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυξήσεις είναι ψίχουλα και κοροϊδία, ενώ καλούνται να ξαναπληρώσουν για να “βρουν σειρά” στα απογευματινά επί πληρωμή ιατρεία και χειρουργεία.

• Καλούμε τους αγρότες που βλέπουν το κόστος παραγωγής να εκτοξεύεται, το νερό το καλοκαίρι να μην φτάνει και το φθινόπωρο να τους πνίγει, ενώ τα ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας των χωριών τους συνεχώς υποβαθμίζονται.

• Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους που τους ρημάζει η φορολογία και βλέπουν τα μαγαζιά τους να έχουν όλο και λιγότερη δουλειά, ενώ ακόμα και με τις συνεχώς αυξανόμενες ασφαλιστικές εισφορές δεν έχουν δωρεάν Υγεία.

• Καλούμε τους συνταξιούχους που η σύνταξή τους παραμένει καθηλωμένη, ενώ κατατρώγεται όλο και περισσότερο από τα συνεχώς αυξανόμενα έξοδα για Υγεία και φάρμακα.

Καλούμε όλο τον λαό σε συμβάλλει μέσα από τα σωματεία ,τους φορείς στη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημοσίου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλο το λαό χώρος πληρωμές άμεσες και έμμεσες γιατί η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.»

Διαβάστε επίσης:

Guardian: Επιδημία πτώσεων στους «κακούς δρόμους» της Αθήνας – Διάσημα τα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας

Blue Horizon: Στις 20 Ιανουαρίου η δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη – Στο σκαμνί ο πλοίαρχος και μέλη του πληρώματος

Τιμολόγια ρεύματος: Νέο ηλεκτροσόκ για τους καταναλωτές και τον Σεπτέμβριο – Αναλυτικά οι τιμές για τα «πράσινα»

Το house of cards του ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποφασισμένος Πολάκης και οι κινήσεις Κασσελάκη – Συνεδριάζουν σήμερα οι «87»

Καιρός: Μετά την κακοκαιρία, νέο κοκτέιλ ζέστης και υγρασίας – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Πολιτικός σεισμός στην Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Συντριβή για τον συνασπισμό του Σολτς

ΔΕΘ: Σχεδόν… άδειο το «καλάθι του πρωθυπουργού» – Ψίχουλα για συντάξεις, ψαλίδι σε επιδόματα, αόριστες υποσχέσεις

Ο Πολάκης επιβεβαιώνει Documento – Διπλή επίθεση σε Κασσελάκη, Τσίπρα

Νορβηγία: Νεκρή εντοπίστηκε η «Χβάλντιμιρ», η φάλαινα «κατάσκοπος των Ρώσων»