Θεοχαρόπουλος: «Κανένας δεν ήθελε να αποκλείσει κανέναν υποψήφιο – Καταδικαστέες οι συμπεριφορές που στοχοποιούν στελέχη»

«Όσον αφορά τα κριτήρια διαφάνειας, στη συζήτηση που έχει γίνει έως τώρα κανένας δεν ήθελε και δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν από τους υποψήφιους. Συνεπώς δεν καταλαβαίνω γιατί υπήρξε αυτή η ένταση τις προηγούμενες μέρες. Κανονικά μόνοι τους οι υποψήφιοι με δική τους πρωτοβουλία θα έπρεπε να θέλουν ξεκάθαρους κανόνες» τόνισε o Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Tο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας μπορεί να έχει εκφραστεί στο παρελθόν με αρκετά σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, όμως ξεκαθαρίζει πως δεν υφίσταται προσπάθεια να αποκλειστεί κανείς από την εκλογική διαδικασία:

«Επαναλαμβάνω. Όλοι και όλες θα κριθούν στη βάση. Πρόταση μομφής έγινε γιατί δεν αποδέχθηκε ο Κασσελάκης να πάει στη βάση. Πέρασε η μομφή, τώρα θα πάμε στη βάση» είπε χαρακτηριστικά…

Βέβαια, εναντιώθηκε ξεκάθαρα στους χαρακτηρισμούς που υιοθετούν εδώ και δύο βδομάδες οι υποστηρικτές Κασσελάκη:

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σήμερα σε αυτό και να αποφασίσουμε ως Κ.Ε. ότι προσβλητικές αναφορές σε βάρος της προσωπικότητας στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως “κουκουλοφόροι”, “πραξικοπηματίες”, “εκτροπές” κ.ά. καθώς και συμπεριφορές και πράξεις που στοχοποιούν βουλευτές και στελέχη του κόμματος είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν σχέση με την Αριστερά».

Αναλυτικά η ομιλία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στην ΚΕ:

«Στην προηγούμενη συνεδρίαση υπερψηφισθηκε η πρότασή μομφής και συνεπώς είναι συλλογική μας απόφαση ότι ο Στέφανος Κασσελακης εξέπεσε για όλα όσα έχει πει για τα “μαύρα ταμεια”, για τη συνεχόμενη κατασκευή εσωτερικών εχθρών, την στοχοποίηση στελεχών, τον διχασμό του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας, τις εκκαθαρίσεις, τις προτάσεις ρευστοποίησης του κόμματος, την παραγωγή εσωστρέφειας και παραπολιτικής.

Αυτή είναι πλέον θέση του κόμματος μας.

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής η κατάσταση χειροτέρεψε από τον έκπτωτο πρόεδρο. Κουκουλοφόροι, εκτροπή, πραξικοπηματίες, στοχοποίηση στελεχών και νέες δολοφονίες χαρακτήρων.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σήμερα σε αυτό και να αποφασίσουμε ως Κ.Ε. ότι προσβλητικές αναφορές σε βάρος της προσωπικότητας στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως “κουκουλοφόροι”, “πραξικοπηματίες”, “εκτροπές” κ.ά. καθώς και συμπεριφορές και πράξεις που στοχοποιούν βουλευτές και στελέχη του κόμματος είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν σχέση με την Αριστερά.

Όσον αφορά για το χρονοδιάγραμμα και το Συνέδριο συμφωνώ με την κεντρική εισήγηση καθώς οι διαδικασίες δεν πρέπει να είναι ούτε fast track ούτε αργόσυρτες.

Γι τις προϋποθέσεις έχει γίνει μεγάλη συζήτηση, καταλήξαμε σε μια εισήγηση της πολιτικής γραμματείας που σωστά βάζει το θέμα ότι “η υποβολή υποψηφιότητας πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων”.

Δεν πρέπει να αλλάξει ο αριθμός των υπογραφών πρέπει να μείνει 30 όπως την προηγούμενη φορά για να μην υπάρχει καμία υπόνοια ότι κάποιος θέλει να αποκλείσει κάποιον ή κάποια. Προς το παρόν μόνο η πλευρά Κασσελάκη έχει ζητήσει αύξηση υπογραφών σε 50. Όσον αφορά τα κριτήρια διαφάνειας, στη συζήτηση που έχει γίνει έως τώρα κανένας δεν ήθελε και δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν από τους υποψήφιους. Συνεπώς δεν καταλαβαίνω γιατί υπήρξε αυτή η ένταση τις προηγούμενες μέρες. Κανονικά μόνοι τους οι υποψήφιοι με δική τους πρωτοβουλία θα έπρεπε να θέλουν ξεκάθαρους κανόνες.

Επαναλαμβάνω όλοι και όλες θα κριθούν στη βάση. Πρόταση μομφής έγινε γιατί δεν αποδέχθηκε ο Κασσελάκης να πάει στην βάση. Πέρασε η μομφή, τώρα θα πάμε στην βάση.

Τέλος ο στόχος οφείλει να είναι να γίνει ξανά ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου με στόχο να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη για την κοινωνία κυβέρνηση του Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Αυστηρό μήνυμα Επιτροπής Δεοντολογίας – «Κυρώσεις σε όσους βγαίνουν στα ΜΜΕ και κάνουν κακό στο κόμμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η Κεντρική Επιτροπή αποφασίζει για χρονοδιάγραμμα, προϋποθέσεις και Συνέδριο

Δικαιοσύνη από τη Νιγηρία

Αποκάλυψη – Αυτή την Κυριακή στο Documento: Πάρτι 450.000.000 ευρώ για το κύκλωμα των σκόιλ ελικίκου

Ζαχαριάδης: «Συκοφαντικό το δημοσίευμα που εμφανίζει χρήματα σε προσωπικό μου λογαριασμό» (Video)

«Συγγνώμη» και παραίτηση από Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας» – Δεν την έκανε αποδεκτή ο Παππάς

Βηρυτός: Aνάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ – Στους 14 οι νεκροί (Photos – Videos)