Θεόδωρος Τερζόπουλος: «H μεγαλύτερη εξαπάτηση έγινε στο όνομα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας» – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Θεόδωρος Τερζόπουλος: «H μεγαλύτερη εξαπάτηση έγινε στο όνομα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας» – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

H ριζοσπαστική Ορέστεια του Αισχύλου ανεβαίνει στην Επίδαυρο και ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης της Θεόδωρος Τερζόπουλος μιλάει στην Κατερίνα Αγγελιδάκη για τα αγαπημένα του σημεία της τραγωδίας, τους αρίστους, την Αθηναϊκή Δημοκρατία και τα μεγαλύτερα fake news που παραμένουν ίδια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η Μαρία Φαραντούρη, με αφορμή τη συναυλία του διεθνούς φήμης τζαζίστα Τσαρλς Λόιντ στο Ηρώδειο όπου συμμετέχει και η ίδια, μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τους μεγάλους καλλιτέχνες που γνώρισε στο εξωτερικό και τη διεθνή συσπείρωση εναντίον της χούντας μέσα από την ελληνική μουσική.

 

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που ενσαρκώνει το φετινό καλοκαίρι τον εμβληματικό ήρωα του Θερβάντες, σε συνέντευξη του στην Ειρήνη Δρίβα αναφέρει ότι «για τις εξουσίες ο Δον Κιχώτης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

Κουστώ, «Jaws» και… γιόγκα! Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Evia Film Project φέρνει σπουδαίες ταινίες αλλά και σημαντικές δράσεις στην βόρεια Εύβοια. Γράφει ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο καθηγητής φιλοσοφίας Θεοφάνης Τάσης μιλάει στην Έμυ Ντούρου για την ανάγκη να επιστρέφουμε στο παρελθόν και για τον υβριδικό τρόπο ύπαρξης που επιβάλει η εποχή μας.

Η είδηση της επανέκδοσης των βιβλίων του Χρήστου Βακαλόπουλου οδηγεί τον Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη στο να καταπιαστεί εκ νέου με το συγγραφικό, το κινηματογραφικό και, ιδίως, το δοκιμιακό έργο του ξεχωριστού δημιουργού.

Μνήμες και συγκίνηση προκάλεσε η μαγνητοσκοπημένη προβολή της θρυλικής Αντιγόνης του Λευτέρη Βογιατζή στην Επίδαυρο το 2007, με αφορμή το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Αθηνών για τα 80 χρόνια από τη γέννησή του. Γράφει ο θεατρικός κριτικός Ηρακλής Λογοθέτης.

Από το στούντιο που έφτιαξε ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Καζαντζής έχει περάσει ολόκληρη η περίφημη «σχολή της Θεσσαλονίκης». Τις λεπτομέρειες της συναρπαστικής διαδρομής γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Μια σε βάθος μελέτη πάνω στη σύγχρονη ιστορία του νησιού του βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και στον τρόπο που οργανώθηκε η Αντίσταση στη Λέσβο είναι το βιβλίο του Δημήτρη Μάντζαρη «ΕΑΜ Λέσβου: Ηττημένοι νικητές». Το κείμενο είναι της Βασιλικής Λάζου.

Δύο μπλοκμπάστερ στις αίθουσες. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης γράφει την κριτική του για το επικό γουέστερν του Κέβιν Κόστνερ «Horizon: Ενα Αμερικανικό Επος Μέρος 1» καθώς και για το πρίκουελ του sci-fi θρίλερ «Ένα ήσυχο μέρος: Ημέρα πρώτη».

Ένας ανοιχτός κόσμος πολιτισμού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου κλείνει φέτος δέκα χρόνια και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Παντελής Βούλγαρης γιορτάζει με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Στο ρεπορτάζ η Ειρήνη Δρίβα.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στο κτήμα του Θωμά Κοροβίνη στα Λεχώνια Μαγνησίας θα είναι αφιερωμένη στον Απόστολο Καλδάρα.

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κτήμα του Θωμά Κοροβίνη που έγιναν θεσμός γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για Τέμπη: «Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια»

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση τροπολογίας για αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενοχλείται από τις ερωτήσεις για τα οικονομικά της καταχρεωμένης ΝΔ

Ντιμπέιτ – «βατερλώ» για τον Μπάιντεν: Τι θα συμβεί εάν αποσυρθεί – Οι πιθανοί διάδοχοι και τα σενάρια

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter