«The Bear»: Το χάος μέσα του και γύρω του

«The Bear»: Το χάος μέσα του και γύρω του
Πρωταγωνιστής του «The Bear» είναι ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ, ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο του Κάρμεν που βιώνει ένα σκληρό ταξίδι αυτογνωσίας

Η σειρά «The Bear» που έχει σαρώσει τα βραβεία μεταφέρει το δράμα της ζωής ενός σεφ στην κόλαση της κουζίνας του.

Οπως οι περισσότερες ταινίες και σειρές που έχουν στο κέντρο τους το φαγητό, έτσι και η σειρά «The Bear» (Disney+) γνωρίζει τεράστια επιτυχία από την αρχή της προβολής της το 2022. Σε μια εποχή αλματώδους εκτίναξης των τιμών στα διατροφικά είδη παρακολουθούμε με δέος τα πανάκριβα γεύματα που σερβίρονται στις οθόνες μας. Η έλξη του απρόσιτου προφανής, η art de la table μεθυστική και η απάνθρωπη ζωή των ηρώων μες στην κόλαση της κουζίνας τους παρηγορητική. Εχουν κι αυτοί προβλήματα, σκεφτόμαστε, κι ας δοκιμάζουν κάθε μέρα φριτάτα με χαβιάρι ή μανιτάρια Ιαπωνίας. Εντούτοις, η σειρά «The Bear» δεν αφορά τόσο το φαγητό –παρά την ατέλειωτη παρέλαση εξεζητημένων πιάτων σε κάθε επεισόδιο– όσο την τεθλασμένη πορεία ενός βαθιά πληγωμένου και πολύ ταλαντούχου νέου σεφ ο οποίος προέρχεται από μια άκρως δυσλειτουργική οικογένεια. Με μια μητέρα που αυτοαναφλέγεται διαρκώς, παρασύροντας στην καταστροφή κάθε ζωντανό οργανισμό δίπλα της (την ερμηνεύει έξοχα η Τζέιμι Λι Κέρτις), με έναν αδερφό που δεν αντέχει την αποτυχία και τη μιζέρια του και αυτοκτονεί (πολύ καλός ο Τζον Μπέρνταλ) και με την τύχη να του χαμογελά στο πρόσωπο της συνεργάτιδας και φίλης του, που την ενσαρκώνει η αποκάλυψη της σειράς Αγιο Εντεμπίρι. Μαζί με τον πρωταγωνιστή Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ, που ερμηνεύει τον πολύπλοκο, αντιφατικό, ερμητικό και άκρως συγκινητικό ρόλο του Κάρμεν (ή «Κάρμι» για τους φίλους), κάνουν τη σειρά να πετάξει στον πρώτο και τον δεύτερο κύκλο. Μια σειρά που ξεκινάει με τον Κάρμι να εγκαταλείπει την καριέρα του στα πιο σικάτα εστιατόρια για να αναλάβει το λιγδωμένο σαντουιτσάδικο του εκλιπόντος αδερφού του στο Σικάγο.

Αν και ο τρίτος κύκλος απογοήτευσε πολλούς από τους ορκισμένους φαν του «The Bear» λόγω της περιορισμένης εξέλιξης της δράσης, η εκκεντρική σειρά είναι τηλεόραση στα καλύτερά της και ένα σκληρό ταξίδι αυτογνωσίας του ήρωα, ο οποίος δεν ξέρει πώς να αφήσει πίσω του τις πληγές του παρελθόντος. Ανακατεύοντας υλικά στη φωτιά για να πετύχει την τέλεια υφή της σάλτσας ή την πιο ραφιναρισμένη εκδοχή της εκάστοτε γαστριμαργικής φαντασίωσης, προσπαθεί να βάλει σε τάξη το χάος μέσα και γύρω του. Ο αγώνας να διορθώσει τα κακά του παρελθόντος μετατρέποντας το οικογενειακό φαγάδικο σε γκουρμέ εστιατόριο είναι μακρύς, δύσκολος, με αμφίβολη κατάληξη. Από την αρχή της σειράς ωστόσο ο Γουάιτ πρόλαβε να γίνει σταρ πιο γρήγορα απ’ όσο κάνουν τα πιάτα να φτάνουν από τον τηλεοπτικό πάγκο στα τραπέζια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter