Θάψιμο ζωντανών αιγοπροβάτων: Κτηνοτρόφος καταγγέλλει την αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων – «Εάν μιλήσεις δεν θα πάρεις αποζημίωση»

Θάψιμο ζωντανών αιγοπροβάτων: Κτηνοτρόφος καταγγέλλει την αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων – «Εάν μιλήσεις δεν θα πάρεις αποζημίωση»

Για απειλές από την πλευρά της αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρύσας Ντιντή κάνει λόγο σε κατάθεσή που έδωσε ενώπιον των αρχών ο κτηνοτρόφος στα Τρίκαλα στην μονάδα του οποίου θάφτηκαν ζωντανά αιγοπρόβατα με πανώλη. Πρόκειται για την σοβαρότατη καταγγελία που έκανε μιλώντας στο documentonews.gr η δικηγόρος Χριστίνα Μητρονάτσιου με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος και να υπάρξει παρέμβαση τόσο της εισαγγελίας Τρικάλων όσο και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο κτηνοτρόφος, κατέθεσε ότι ουδέποτε αγόρασε ζώα και ότι τα αιγοπρόβατα πιθανότατα «μολύνθηκαν από άλλο κοπάδι που βόσκησαν στο ίδιο μέρος» και νοσούσαν από πανώλη.

Ο κτηνοτρόφος μεταξύ άλλων περιέγραψε στις αρχές, όσα συνέβησαν στις 12 Ιουλίου 2024, όταν κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε την κτηνοτροφική του μονάδα. Το κλιμάκιο συνόδευε και η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή όπως ισχυρίστηκε.

Στη συνέχεια η κα Ντιντή έφυγε αλλά στη μονάδα παρέμειναν μέλη του κλιμακίου της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο, το κλιμάκιο επιχειρούσε να θανατώσει τα αιγοπρόβατα με ρεύμα. Ωστόσο, αρκετά από αυτά απλά ζαλιζόντουσαν και σηκώνονταν ξανά όρθια. Τότε, όπως λέει, δύο άτομα από το κλιμάκιο της Περιφέρειας που ήταν εκδοροσφαγείς, πήγαιναν στο λάκκο και τα έσφαζαν με μαχαίρι.

O κτηνοτρόφος επιβεβαίωσε στην ουσία όσα δημοσίευσε το documentonews.gr, λέγοντας πως «τα περισσότερα ζώα θάφτηκαν ζωντανά».

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στα Τρίκαλα για την πανώλη: Έθαψαν ζωντανά αιγοπρόβατα – Κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία (Photos)

Την επόμενη μέρα, η μητέρα του διαπίστωσε έντονη δυσοσμία. Τότε ο κτηνοτρόφος ενημέρωσε τις αρχές. Στις 22:00 το βράδυ μετέβη στην κτηνοτροφική του μονάδα ξανά το ίδιο κλιμάκιο της Περιφέρειας. Με τα μηχανήματα που είχαν, έριξαν επιπλέον χώμα εκεί όπου είχαν ταφεί την προηγούμενη μέρα τα αιγοπρόβατα και στη συνέχεια άνοιξαν νέο λάκκο πιο κει. Τότε όπως ισχυρίζεται η κα Ντιντή φέρεται να του είπε: «…Μην πεις τίποτα για αυτά που γίνονται εδω και μην κάνεις κίνηση με δικηγόρο γιατί δεν θα πάρεις ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, καθώς εμείς είμαστε αρμόδιοι γι αυτό».

Ο κτηνοτρόφος ισχυρίστηκε το μεσημέρι της ίδια μέρας ο ίδιος είχε ενημερώσει τη δικηγόρο του Χριστίνα Μητρονάτσιου πως είδε έναν αυτοκίνητο διπλανής κτηνοτροφικής μονάδας να μπαίνει στον αυτοκινητόδρομο για την οποία είχε ακούσει ότι κάνει «παράνομες μεταφορές».

Λίγες μέρες μετά η κα Ντιντή φέρεται να επικοινώνησε ξανά με τον κτηνοτρόφο, όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του. Η αντιπεριφερειάρχης καταγγέλλεται ότι του είπε να δημοσιοποιήσει «ότι μυρίζουν τα ζώα που έθαψε μόνος του και όχι αυτά που έθαψε η Περιφέρεια». Σε διαφορετική περίπτωση θα στρεφόταν νομικά εναντίον του. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο κτηνοτρόφος, τα αιγοπρόβατα που έθαψε μόνος του, ήταν προτού εξακριβωθεί ότι υπάρχει πανώλη.

Το documentonews.gr επικοινώνησε με το γραφείο της κας Ντιντή, προκειμένου να ζητήσει την άποψή της για την καταγγελία της κτηνοτρόφου. Ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε συνεργάτης, η κα Ντιντή βρισκόταν σε σύσκεψη στη Λάρισα για το ζήτημα και ότι θα την ενημέρωνε προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί μας.

Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα

Σημειώνεται πως ήδη διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το θάψιμο των αιγοπροβάτων ζωντανά, κατόπιν εντολής της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, Αγορής Παπακώστα.

Η προκαταρκτική έρευνα αφορά στα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της έκθεσης σε κίνδυνο και του

Εκτός από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, άμεση ήταν και η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα μετά την αποκάλυψη του Documento στις 24 Ιουλίου του 2024. Το ίδιο απόγευμα μετά από σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε εντολή να αντικατασταθεί ο προϊστάμενος Κτηνιατρικής Τρικάλων ενώ παράλληλα έδωσε εντολή για πειθαρχική και διοικητική διερεύνηση του θέματος.

Διαβάστε επίσης:

Πανώλη αιγοπροβάτων: Στον Ασπρόπυργο το πρώτο κρούσμα στην Αττική – Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Eνόργανη: Ραγδαίες εξελίξεις – Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού

Κιβωτός του Κόσμου: Για κακούργημα στο εδώλιο ο πατέρας Αντώνιος – Αφορά σε σεξουαλικές πράξεις κατά ανηλίκων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter