Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στην Ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας (Video)

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στην Ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας (Video)

Καθηλώνουν οι συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Ενώπιον της Ανακρίτριας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί η γυναίκα που από χθες είναι κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου. Οι καταθέσεις των ιατρών της 9χρονης Τζωρτζίνας φαίνεται να έριξαν φως στην υπόθεση του θανάτου της, οδηγώντας στην σύλληψη της 33χρονης. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, αναμένεται να προσέλθει ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Πέμπτης ώστε να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί εντός πέντε ημερών μετά την ποινική δίωξη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Δείτε επίσης: Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι «ξεκλείδωσε» την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Σκληρή, αλύγιστη

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμφανίζεται σκληρή και αλύγιστη στους αστυνομικούς χωρίς διάθεση να ομολογήσει και παρέμεινε το βράδυ της Τετάρτης στη ΓΑΔΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις έρευνες που συνεχίζονται εξετάζεται συσχέτιση και των 3 θανάτων και όπως όλα δείχνουν οι δύο δικογραφίες θα συσχετιστούν ενώ μέχρι στιγμής δε φαίνεται κάποια ένδειξη εμπλοκής του συζύγου της, Μάνου.

Πώς το Ανθρωποκτονιών «ξεκλείδωσε» την υπόθεση

Οι καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών της 9χρονης Τζωρτζίνας στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη – που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική – η οποία ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της.

Η 33χρονη μητέρα της Τζωρτζίνας συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να συλληφθεί η 33χρονη ως επικίνδυνη για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων. Μετά τη μελέτη της δικογραφίας και την άσκηση της κακουργηματικής ποινικής δίωξης για τον θάνατο του παιδιού, η Εισαγγελία ζήτησε από τον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση, να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της μητέρας με βαρύ σκεπτικό και βασικό επιχείρημα ότι εφόσον «είναι ικανή να σκοτώσει το παιδί της τότε είναι ικανή να σκοτώσει και άλλους».

Όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Σιωπηλή σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ η μητέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας.

Τι έλεγε η μητέρα σε δημοσιογράφο λίγο πριν τη σύλληψη

Την ώρα που έγινε η προσαγωγή της μητέρας από άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής η ίδια μιλούσε με δημοσιογράφο ενημερωτικού ιστότοπου της Πάτρας όπου συγκεκριμένα  ανέφερε «Έλα ντε, δεν έχουμε ιδέα» απάντησε στο ερώτημα τι συνέβη και βρέθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα.

Σχολιάζοντας το κλίμα αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε στη δημοσιογράφο: «Τώρα έχει γίνει χαμός. Το τηλέφωνο δε σταματάει. Άντε πάλι να λένε “τα δηλητηρίασες”».

Τα πρώτα λόγια στους αστυνομικούς στην Πάτρα

Οι αστυνομικοί, νωρίς σήμερα το απόγευμα ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου. Της χτύπησαν την πόρτα, της είπαν ότι η εισαγγελία ζήτησε διευκρινίσεις για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να τους ακολουθήσει. Τότε εκείνη φέρεται να τους είπε: «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να έρθω μαζί σας για διευκρινίσεις».

Καζαντζακικές σκηνές μαινόμενου πλήθους έξω από το σπίτι της Πισπιρίγκου

Ένα καζαντζακικό σκηνικό έλαβε χώρα μπροστά από το σπίτι της κατηγορούμενης με τον μαινόμενο όχλο να ζητά την παραδειγματική της τιμωρία, φωνάζοντάς «Έβγα έξω»

Άλλο βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή που η μητέρα της κατηγορούμενης φτάνει στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη με την άλλη κόρη της να την τραβάει μέσα ώστε να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση από πλευράς του μαινόμενου πλήθους.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη

Επισήμως ανακοίνωσε η Αστυνομία την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

 

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τον εντοπισμό κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, ουσία που δεν χορηγήθηκε στην 9χρονη από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο.

6 mg ανά λίτρο αίματος στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Tι προκαλεί η κεταμίνη

Η κεταμίνη προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο, μειωμένη αντίληψη χώρου και χρόνου. Επίσης, σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα. Μεγάλες δόσεις και μακροχρόνια χρήση προκαλούν κατάθλιψη, υψηλή πίεση και δεν αποκλείονται θανατηφόρα αναπνευστικά προβλήματα. Η υπερδοσολογία προκαλεί δυσλειτουργία συστημάτων του σώματος και θανατηφόρο πρόβλημα χωρίς ιατρική παρέμβαση.

Η Κεταμίνη μπορεί να χορηγηθεί ενδοφλέβια ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

 

Το ναρκωτικό του πολέμου του Βιετνάμ

Η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ ως αναισθητικό για τους τραυματισμένους Αμερικανούς στρατιώτες. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος του Βιετνάμ, η κεταμίνη έπαψε να χρησιμοποιείται από τους γιατρούς, ωστόσο ανακαλύφθηκε ότι ήταν ιδανική για τα ζώα. Έτσι άρχισαν να τη χρησιμοποιούν στα άλογα, ως αναισθητικό και καταπραϋντικό.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα και τη μύτη. Δεν υπάρχει προς διάθεση σε φαρμακεία, αλλά σε συγκεκριμένες μονάδες. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963.

Λίγο μετά το 2010 άρχισε και πάλι να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες σε ανθρώπους, καθώς όπως θεωρείται από τους γιατρούς μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση στους ασθενείς με κατάθλιψη, για τους οποίους τα υπάρχοντα αντικαταθληπτικά δεν λειτουργούν.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2010 η κεταμίνη χρησιμοποιούνταν και έκανε θραύση ως ναρκωτικό σε κλαμπ της Ευρώπης αλλά και της Ασίας.

Documento Newsletter