Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στη φυλακή οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου – Κρίθηκε επικίνδυνη για διάπραξη νέων αδικημάτων

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στη φυλακή οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου – Κρίθηκε επικίνδυνη για διάπραξη νέων αδικημάτων
Απολογία στον ανακριτή της 33χρονης μητέρα από την Πάτρα, που κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022. (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI)

Στις φυλακές οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά από μια μαραθώνια διαδικασία.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας απολογούνταν για περίπου 5 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρ. Πισπιριγκου αρνήθηκε την κατηγορία και παρέθεσε μέσω του απολογητικού της υπομνήματος έναν βασικό ισχυρισμό προκειμένου να στηρίξει τα όσα υποστηρίζει περί πιθανότητας λάθους των γιατρών.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης, είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Το υποστηρίζει ο δικηγόρος της

Μετά την μαραθώνια απολογία της 33χρονης, ο δικηγόρος της  Όθωνας Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται τα πάντα, και δεν πρόκειται ποτέ – όπως δηλώνει – να δεχτεί ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Μάλιστα όπως ανέφερε, πρόκειται για  «μια δικογραφία με κενά και ερωτηματικά» και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να βρούμε την προέλευση της κεταμίνης η οποία θα δείξει ποιος έκανε την πράξη». Παράλληλα, τόνισε ότι θα καταθέσουν αίτημα στο νοσοκομείο «Παίδων», να υποβληθεί έγγραφη απάντηση για το αν υπάρχει αυτή η ουσία στο νοσοκομείο διαθέσιμη, κάτι που «θεωρούμε βασικό ζήτημα» όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Διαβάστε επίσης: «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν τη φυλακή» υποστηρίζει στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η 33χρονη φέρεται να περιέγραψε στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10. Σύμφωνα λοιπόν με όσα η κατηγορούμενη ειπε, αφου το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να είπε πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, φέρεται να μίλησε για το γάμο της, τη σχέση με το Μάνο Δασκαλάκη από την αρχή μέχρι την ημέρα του θανάτου της κόρης τους, χωρίς όμως να αφήσει καμία αιχμή.

«Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια, ενώ σχετικά με την ψυχραιμία που επέδειξε και κατά τη διαχείριση του τελευταίου επεισοδίου αλλά και στον θάνατο της 9χρονης, είπε: «ήδη είχα χάσει δύο παιδιά…»

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο της 3,5 ετών κόρης της Μαλένας τον Μάρτιο του 2019, η κατηγορουμένη φέρεται να είπε: «Είχαμε υποβάλει μήνυση. Εάν είχα εγώ εμπλοκή θα προσέφευγα στη δικαιοσύνη;»

«Το οξύμετρο της Τζωρτζίνας είχε απενεργοποιηθεί»

Ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία που αφορά την κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι πως το οξύμετρο, με το οποίο οι γιατροί παρακολουθούσαν τις κρίσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας ακόμα και από απόσταση, δεν λειτουργούσε, όταν εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο.

Σύμφωνα με το Open, η γιατρός και η νοσηλεύτρια που μπήκαν στο δωμάτιο για να σώσουν την 9χρονη παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που προειδοποιούσε ότι πέφτουν οι σφίξεις και τα επίπεδα οξυγόνου του παιδιού. Στη δικογραφία -μεταξύ άλλων- αναφέρεται πως το παιδί ήταν απνοϊκό με βραδυκαρδία.

Σχετικά με τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου πως οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, στη δικογραφία υποστηρίζεται πως ο τελευταίος γιατρός επισκέφθηκε το παιδί μία ώρα πριν αυτό καταλήξει και επίσης πως στην κλινική δεν υπάρχει καν κεταμίνη.

 

Documento Newsletter