Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου – Οι τρεις καταθέσεις που οδήγησαν στη σύλληψη της

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου – Οι τρεις καταθέσεις που οδήγησαν στη σύλληψη της

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις, στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, που οδήγησαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία πέρασε δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε από τον 11ο όροφο στον 7ο ενώ φέρεται να επιμένει πως δεν έχει σκοτώσει ούτε την Τζωρτζίνα ούτε κάποιο από τα παιδιά της λέγοντας πως δεν γνωρίζει καν τι είναι η κεταμίνη.

Οι τρεις καταθέσεις που οδήγησαν στη σύλληψη της

Στο μεταξύ, τρεις καταθέσεις-φωτιά φαίνεται να ξετύλιξαν το κουβάρι στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, οδηγώντας τις Αρχές στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Οpen, πρόκειται για τις καταθέσεις της νοσηλεύτριας, στην οποία απευθύνθηκε η μητέρα όταν το παιδί παρουσίασε σπασμούς, του ιατροδικαστή που εντόπισε την ποσότητα της ουσίας «κεταμίνη» και ενός γιατρού από το Ωνάσειο.

Η πρώτη κατάθεση είναι της νοσηλεύτριας μέσα στο νοσοκομείο στην οποία απευθύνθηκε η Πισπιρίγκου όταν το παιδί άρχισε να έχει σπασμούς.

Η δεύτερη κατάθεση ήταν του ιατροδικαστή, ο οποίος πρώτος μελετώντας τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπίστωσε την ποσότητα της κεταμίνης, η οποία έφτανε τα 6,5 mg. Η κατάθεσή του ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς προσδιόρισε το επίμαχο μισάωρο οπότε και το παιδί έχασε τη ζωή του, για να πάρουν εν συνεχεία καταθέσεις οι αστυνομικοί και να προσδιορίσουν ότι ήταν εκείνο το μισάωρο η μητέρα έμεινε μόνη της με την Τζωρτζίνα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Η τρίτη κατάθεση-φωτιά ήρθε από έναν γιατρό από το Ωνάσειο. Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε περάσει από τον εν λόγω νοσοκομείο πριν από τη νοσηλεία στο παίδων καθώς, σύμφωνα με τους γονείς της , είχε πρόβλημα με την καρδιά της. Οι γιατροί της είχαν τοποθετήσει απινιδωτή και υποστήριζαν μάλιστα ότι έτσι όπως έχει θωρακιστεί το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να «φύγει» από την καρδιά του.

Δεν αναλαμβάνει την Πισπιρίγκου ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου

Ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου δεν θα αναλάβει τελικά την Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Πρόκειται για το δικηγόρο ο οποίος κατά το παρελθόν είχε αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της μικρής Άννυ την οποία είχε σκοτώσει και τεμαχίσει ο ίδιος της ο πατέρας.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου

«Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ.κ. Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορουμένη από τους οικείους της.

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση.

Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό».

Διαβιβαστικό-σοκ: Η Τζωρτζίνα «έσβηνε» αλλά η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν καλούσε σε βοήθεια

Συγκλονίζουν τα όσα έρχονται στο φως για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και την σύλληψη της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από το διαβιβαστικό της Ασφάλειας που βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας και στηρίζεται, μεταξύ άλλων, και σε σωρεία καταθέσεων, η συμπεριφορά της κατηγορούμενης μητέρας για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της μικρούλας Τζωρτζίνας, τα κρίσιμα λεπτά πριν και μετά την κατάληξη του παιδιού ήταν άκρως ύποπτη.

Τι συνέβη;

Λίγο πριν τις 2.30 της 29ης Ιανουαρίου μία από τις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» στο οποίο νοσηλευόταν το κοριτσάκι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του είδε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον.

Ο τρόπος που περπατούσε αλλά και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι ήθελε να ζητήσει κάποιο σεντόνι ή κάτι σχετικό. Όταν η μητέρα την πλησίασε της είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα που η νοσηλεύτρια σχεδόν δεν το άκουσε. Μόλις η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδάκι είχε νέο επεισόδιο έτρεξε να φωνάξει γιατρό με την οποία έσπευσαν μαζί στο δωμάτιο, όπου δυστυχώς αντίκρισαν την ενιάχρονη να έχει εμφανίσει κυάνωση και να είναι απνοϊκή. Διαπίστωσαν μάλιστα ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι αλλά λίγο αργότερα στις 15.50 κατέληξε.

Documento Newsletter