«Θαμπώθηκαν» στις Βρυξέλλες από τα 75 ακίνητα του Απόστολου Τζιτζικώστα

«Θαμπώθηκαν» στις Βρυξέλλες από τα 75 ακίνητα του Απόστολου Τζιτζικώστα

Το δημοσίευμα του Politico προκάλεσε στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα πολύ μεγάλη κουβέντα, καθώς όπως αποδείχτηκε ο υποψήφιος επίτροπος για τις μεταφορές Απόστολος Τζιτζικώστας «θάμπωσε» τις Βρυξέλλες, όντας στην κορυφή της λίστας με τους «γαιοκτήμονες Επιτρόπους».

Διαβάστε επίσης: Politico για Τζιτζικώστα: «Ο γαιοκτήμονας Επίτροπος – Η λίστα ακινήτων και τα 18.000 ευρώ από την ΕΕ για μία φάρμα»

Συγκεκριμένα, βλέποντας το πόθεν έσχες του 2021 του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κάποια στοιχεία «ζαλίζουν». Χαρακτηριστικά, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει καταθέσεις μαζί με τη σύζυγό του, της τάξεως των 867.787, ενώ διαθέτει και τον εντυπωσιακό αριθμό των 75 ακινήτων.

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας μαζί με την σύζυγό του δήλωσε εισόδημα ύψους 155.020 ευρώ από κάθε δραστηριότητα

Δεν είναι τυχαίο ότι όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ του Politico «η οικογένεια Τζιτζικώστα συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στη χώρα, με ιδιοκτησία γης που χρονολογείται από αιώνες».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Έλληνας πολιτικός, ο οποίος δηλώνει ότι κατέχει μετοχές άνω των 200.000 ευρώ σε διάφορες επιχειρήσεις (από γαλακτοκομικά προϊόντα έως φωτοβολταϊκά), έλαβε επίσης χρηματοδότηση 18.116,30 ευρώ από την Κοινή Αγροτική Πολιτική για τα κτήματά του.

Τονίζεται επίσης, ότι ο πατέρας του Απόστολου Τζιτζικώστα, Γιώργος, ήταν υφυπουργός του Κωνσταντίνου Καραμανλή και υπουργός Μακεδονίας-Θράκης επί κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Γιώργος Τζιτζικώστας ανήκε στην ακροδεξιά πτέρυγα της γαλάζιας παράταξης και δεν έκρυβε τα φιλοβασιλικά του αισθήματα.

Τέλος, η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γνωστή ως JURI βάζει -ως οφείλει- στο μικροσκόπιο τους φακέλους των 26 νέων υποψήφιων επιτρόπων που θα αναλάβουν καθήκοντα στον εκτελεστικό βραχίονα της Ενωσης για την επόμενη πενταετία υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Εξετάζει τα τυπικά και ειδικά τους προσόντα, μεταξύ αυτών και την κάθε λογής περιουσία τους, αναζητώντας πιθανά ασυμβίβαστα ή σύγκρουση συμφερόντων.

Ολόκληρο το πόθεν έσχες του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter