Θα υπάρξουν διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι ισχύει με την προειδοποίηση Κασσελάκη

Θα υπάρξουν διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι ισχύει με την προειδοποίηση Κασσελάκη

«Δεσμεύομαι ότι από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα! Ετοιμαστείτε να συνεδριάζουν τα Όργανα όλη την ώρα και Αύγουστο αν χρειαστεί. Αλλά, είναι έντιμο να συμφωνήσουμε όλοι μας, ότι μέσα στα Όργανα όντως μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αν όμως, την επόμενη μέρα είστε σε μια δημόσια πλατφόρμα και αυτά που λέτε αντιφάσκουν με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος και των Οργάνων, χωρίς να τηρούμε το καταστατικό που διαχωρίζει την προσωπική θέση από την κομματική θέση, τότε προφανώς θα πρέπει τα μέλη των οργάνων και ο πρόεδρος να πάρουν θέση».

Αυτή η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο κλείσιμο της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου εκλήφθηκε από κάποιους στο ακροατήριο ως «απειλή» διαγραφών.

Επί της ουσίας, αν κάποιο κομματικό στέλεχος έχει διαφορετική άποψη από μία επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα μπορεί να την εκφράζει, αρκεί να διαχωρίζει τη θέση του. Αυτό είναι και το βασικό νόημα, όσων είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τα δύο παραδείγματα

Για αυτό το ζήτημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε στη χθεσινή πρωινή εκπομπή του MEGA: «Η θέση της Κεντρικής Επιτροπής είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν πρόεδρο με κανονική θητεία όπως λέει το καταστατικό. Αν κάποιος λέει δημόσια ότι δεν πρέπει ο «χ» πρόεδρος, να είναι πρόεδρος του κόμματος, αυτό δεν συνάδει… Μιλάμε για απλά πράγματα» είπε χαρακτηριστικά και έδωσε ένα ακόμα παράδειγμα:

«Μπορεί ένα στέλεχος να πιστεύει ότι η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης πρέπει να να γίνει σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα, και να λέει ότι παρόλα αυτά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη. Όταν έχετε καλεσμένους, ρωτήστε τους αν αυτά που λένε είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

«Να συμπεριφερόμαστε με σοβαρότητα»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πει ότι δεν δέχεται την κριτική, αντιθέτως και στα Όργανα και δημοσίως, έχει πει ότι η κριτική πολλές φορές είναι τις περισσότερες φορές παραγωγική και εποικοδομητική» είπε σήμερα στον Real FM η Βούλα Κεχαγιά.

«Αυτή την υπόμνηση, υπό τη μορφή υπενθύμισης, έκανε και στην Κεντρική Επιτροπή […] Υπάρχει λοιπόν η διάταξη του καταστατικού που λέει ότι αν κάποιος θέλει να διαχωρίσει τη θέση του από επίσημες συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, θα πρέπει δημοσίως να το διευκρινίζει και να λέει ότι καταθέτει μόνο την προσωπική του άποψη» διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Πρέπει όλοι συντεταγμένα, αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ένα αξιόπιστο κόμμα που δεν απογοητεύει την κοινωνία και τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ -γιατί υπάρχει πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που μπορεί να μην ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ τώρα, αλλά θέλει να ακούσει και να δει σοβαρότητα από εμάς-  να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα και στον δημόσιο λόγο μας».

Διαβάστε επίσης:

Κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρουλάκη στην υπόθεση χρηματισμού – Η αποκάλυψη του documentonews.gr

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Νεκρή αθλήτρια που έπεσε από σκάφος σε ιστιοπλοϊκό αγώνα

Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Διακοπές στην Αλβανία: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις από Έλληνες – Πόσο κοστίζει ένα τριήμερο

Επιστολή Δούκα προς ΠΑΣΟΚ: Debate και κώδικας Δεοντολογίας για τις εκλογές προέδρου – Ζητά συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter