«Θα τον σκοτώσω»: Το σημείωμα του ενόπλου που κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τραμπ

Ο άνδρας που κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στο γήπεδο γκολφ του πρώην προέδρου στη Φλόριντα, άφησε πίσω του ένα σημείωμα που έγραφε ότι σκόπευε να τον σκοτώσει και διατηρούσε στο αυτοκίνητό του μια χειρόγραφη λίστα με τις ημερομηνίες και τους χώρους όπου επρόκειτο να εμφανιστεί ο Τραμπ.

Αυτό αποκάλυψε τη Δευτέρα 23/9 το υπουργείο Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος καθώς η υπόθεση προχωρά.

Το σημείωμα, με παραλήπτη «Αγαπητέ Κόσμε», είχε τοποθετηθεί σε ένα κουτί στο σπίτι ενός αγνώστου προσώπου που επικοινώνησε με τις Αρχές μετά τη σύλληψη του Ράιαν Γουέσλι Ρούθ την περασμένη Κυριακή.

Το κουτί, το οποίο περιείχε επίσης πυρομαχικά, έναν μεταλλικό σωλήνα και άλλα αντικείμενα, δεν ανοίχτηκε από το πρόσωπο αυτό παρά μόνο μετά τη σύλληψη του Ρουθ. Το πρόσωπο που παρέλαβε το κουτί και επικοινώνησε με τις Αρχές δεν κατονομάζεται στο υπόμνημα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά απέτυχα. Έβαλα τα δυνατά μου και έδωσα όλο το κουράγιο που μπορούσα να συγκεντρώσω. Είναι στο χέρι σας τώρα να ολοκληρώσετε τη δουλειά- και θα προσφέρω 150.000 δολάρια σε όποιον μπορέσει να ολοκληρώσει τη δουλειά», ανέφερε το σημείωμα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Οι λεπτομέρειες προορίζονται να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς των εισαγγελέων ότι ο Ρουθ είχε βάλει σκοπό να σκοτώσει τον Τραμπ προτού η συνωμοσία ματαιωθεί από έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας που εντόπισε ένα τουφέκι να ξεπροβάλλει από θάμνους στο γήπεδο γκολφ του West Palm Beach όπου έπαιζε ο μεγιστάνας.

Διαβάστε επίσης

Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: 1-3 Νοέμβρη Συνέδριο, 24 Νοέμβρη εκλογές – Τι ισχύει με το Πόθεν Έσχες

Τι λένε συνεργάτες του Σαλμά μετά την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Κοροϊδία και κλοπή με την εισφορά αλληλεγγύης – Πώς ο Μητσοτάκης παγίδευσε 550.000 συνταξιούχους

Πολάκης: Θα οργώσω όλη τη χώρα για να φέρω το μήνυμα ενός προγραμματικού λόγου για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Ετικέτες