Θα σε ψηφίσω αγόρι μου γιατί …

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου γιατί …

Χαράματα Πρωτοχρονιάς αφέθηκα γλυκά στην αγκαλιά του Ορφέα. Ονειρεύτηκα ένα γουρλομάτικο υπέρκομψο αγόρι, που με προέτρεπε να τρέξω κατάκοπη το τελευταίο μίλι του Μαραθωνίου, που είχε στόχο να τερματίσω. «Είμαι ο Κυριάκος.. ξέρεις ο Μωϋσής»… μου λέει, «Ψήφισέ με και θα φέρω τον τερματισμό μπροστά σου»..

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου αναφώνησα, γιατί όταν οι ειδικοί προειδοποιούν για έκρηξη κρουσμάτων και χιλιάδες απώλειες ζωής, εσύ άνδρα δυνατέ τους αγνοείς, χλευάζοντας την αντιπολίτευση. Κι όταν βγαίνει η Ελλάδα πρωταθλήτρια θανάτων στη Δυτική Ευρώπη, εσύ ως ατάραχος Βούδας, δηλώνεις αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας!

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί εσύ μας έδινες ελευθερία από το φονικό ιό με τα εμβόλια και κάποιοι αχάριστοι δεν άκουγαν. Έφτασες να διώξεις σε αναστολή εργασίας κάποιες χιλιάδες ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές που χειροκροτούσες παλαιότερα στη πρώτη φάση της πανδημίας και δεν δέχθηκες την καθημερινή εξέτασή τους με rapid tests. Την ίδια στιγμή εμβολιασμένοι θετικοί στον ιό με πιστοποιητικά εμβολιασμού πάνε παντού, μεταδίδοντας τον ιό. Κράτα χαρακτήρα αγόρι μου, μην τους επαναφέρεις για να βοηθήσουν στη τραγική κατάσταση που βιώνουμε, δεν πάει να λες και να ξελές, το κάνεις άλλωστε καθημερινά στις οδηγίες που μας δίνεις!

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί διαφύλαξες τον ιδιωτικό τομέα της υγείας ως κόρην οφθαλμού, προστάτευσες τη καθαρότητά του από τους μολυσμένους ασθενείς της πανδημίας, φοροελάφρυνες τις τσέπες του, διπλασίασες τα νοσήλειά του κι έσπρωξες τον κόσμο που χρειαζόταν χειρουργείο στην ακριβή αγκαλιά του. Όχι Μωϋσή, Θεό του θα σε ανακηρύξει…

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς συνταγογραφούνται δωρεάν rapid και pcr tests κι εδώ υποχρεώνεις τους πολίτες να πληρώνουν 10 και 60 ευρώ αντίστοιχα, για να μάθουν αν νοσούν.

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί αντί να φτιάξεις ΜΕΘ και να προσλάβεις ιατρούς, πληρώνεις τα ΜΜΕ για να σε λιβανίζουν ότι τα έκανες όλα τέλεια!

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί έκοψες τον προϋπολογισμό της υγείας πάνω στη κορύφωση της πανδημίας κατά 900 εκ ευρώ. Τι να κάνουν τα λεφτά άλλωστε, όταν έχεις τα πληρωμένα ΜΜΕ να παρουσιάζουν διαφορετικά τη κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας, απ’ ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία;

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί κατήργησες το δικαίωμα των ιδιωτών γιατρών να συνταγογραφούν για τους ανασφάλιστους. Να γίνεις δηλαδή σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει περίθαλψη για όλους τους πολίτες;

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί πετσόκοψες χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις από πολλαπλά δικαιώματα (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου), ώστε να δικαιούνται μία μόνο εθνική σύνταξη, μέχρι του ποσού των 384 Ευρώ.
Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί κατήργησες το κοινωνικό επίδομα για 200.000 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους για να μάθουν να ζουν με αξιοπρέπεια!

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί επιδοτείς με ψίχουλα τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, που για να αντισταθμίσω τις υπέρογκες αυξήσεις τους πρέπει να σταθμίζω, αν θα ζήσω έχοντας φαϊ ή έχοντας θέρμανση, γιατί και τα δύο μαζί δεν συμβιβάζονται..

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί μας κατήργησες το οκτάωρο και επέκτεινες σε σειρά κλάδων την Κυριακάτικη εργασία. Γιατί δηλαδή να διαθέτουμε χρόνο για την οικογένεια ή τον ύπνο;
Θα σε ψηφίσω αγόρι μου γιατί κατήργησες την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί το λόγο απόλυσης. Κατάλαβες ότι απέναντι στον εργοδότη μου, αν δεν με θέλει αυτός μία, δεν τον θέλω εγώ δέκα, παραιτούμενη από όποια δικαιώματα αποζημίωσης. Για ένα καθαρό κούτελο ζούμε!

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί ενώ υποσχέθηκες αύξηση μισθού στο διπλάσιο της ανάπτυξης, προς το παρόν αρκούμαστε στα ψίχουλα 50 λεπτά ημερησίως! Να μην τα βγάζουμε πέρα δηλαδή, ούτε μέχρι και τη δεύτερη εβδομάδα..

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί φρόντισες φίλους και κολλητούς με 5 δις σε αναθέσεις έργων και κλειστούς διαγωνισμούς.

Θα σε ψηφίσω έξυπνο αγόρι μου, γιατί μόνο εσύ πολλαπλασίασες τους 1710 μετακλητούς που βρήκες, σε 3138 μετακλητούς της Νέας Δημοκρατίας και αύξησες το τεράστιο χρέος της, των 353.906007,38 ευρώ, κατά 142 εκ. από τότε που ανέλαβες την αρχηγία της!

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί αν γίνω κολλητή σου θα με παίρνεις μαζί στις εξορμήσεις σου στη Πάρνηθα και στα γλέντια στην Ικαρία, εν μέσω lockdown. Οι νόμοι είναι μόνο για τους πλεμπαίους.

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί είσαι μάγκας και μπορείς να μην καταθέτεις τη πραγματική σου δήλωση στο «Πόθεν έσχες», αλλά εσύ είπαμε είσαι Μωϋσής…

Θα σε ψηφίσω αγόρι μου, γιατί νομοθέτησες την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, έτσι ώστε όχι μόνο 138 εκ του Κώστα Πηλαδάκη να κουρεύουν, αλλά εν δυνάμει όλα τα δάνεια των χρηματοδοτών σου!

Υπάρχουν χίλιοι λόγοι ανάλογοι των παραπάνω γιατί αξίζει να ψηφιστείς. Όμως την ώρα που βρισκόμουν στο εκλογικό κέντρο έχοντας το ψηφοδέλτιό σου στα χέρια μου, θυμάμαι ότι υπουργοποίησες και όλη την ακροδεξιά «χαβούζα» του κόμματος.

Τότε, φύσηξε αέρας δυνατός, πέταξε το ψηφοδέλτιό σου στο κάλαθο της ιστορίας και στο χέρι μου βρέθηκε άλλου κόμματος ψηφοδέλτιο ενώ μια φωνή μου σιγοψιθύριζε: «Ψηφίζεις στήριξη κοινωνικού κράτους, προστασία της εργασίας, κοινωνική δικαιοσύνη, κόμμα χωρίς δεσμούς με διαπλοκή».
Βγαίνοντας έξω, έκοψα επιτέλους το νήμα στο μαραθώνιο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter