Ο Χρήστος Μπαρδάκης επελέγη ομόφωνα ως νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αλλά όπως είχε ήδη γίνει γνωστό από τις αποκαλύψεις του Documento και εν συνεχεία επιβεβαιώθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ήταν και αυτός ένα από τα 92 πρόσωπα που είχαν τεθεί σε παρακολούθηση από το παράνομο λογισμικό predator αλλά και από την ΕΥΠ.
Για δύο χρόνια γράφονται όλα αυτά όπως και το ότι την εποχή που ήταν υπό παρακολούθηση αρχειοθέτησε όλες τις μεγάλες δικογραφίες διαφθοράς και κυρίως την υπόθεση Novartis, καλύτερα το σκάνδαλο Novartis.
Διαβάστε επίσης: Τέμπη – Σύμβαση 717: Ο Μπαρδάκης είχε αρχειοθετήσει, η ευρωπαϊκή εισαγγελία άσκησε διώξεις
Ο Χρ. Μπαρδάκης δεν έκανε όπως όφειλε μήνυση σε αυτούς που τον παρακολουθούσαν, διαπράττοντας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Εξαιτίας της συμπεριφοράς του που δεν συνάδει με το λειτούργημα του Εισαγγελέα, ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι έχει λόγο να μην μιλάει. Ότι βρισκόταν σε καθεστώς εκβιασμού και γι αυτό έκλεινε υποθέσεις με προκλητικό μάλιστα τρόπο.
Ο Άρειος Πάγος αν θέλει να λέει ότι αποτελεί την ηγεσία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, πρέπει πρωτίστως να ελέγξει τον Εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη για την συμπεριφορά του και στη συνέχεια όλες τις δικογραφίες που αρχειοθέτησε.
Γιατί λοιπόν τώρα ο Άρειος Πάγος δεν ελέγχει όλες τις υποθέσεις που αρχειοθετήθηκαν ενώ ο Χρήστος Μπαρδάκης ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση;
Σημειώνεται ότι ο κ. Μπαρδάκης ήταν επί δύο χρόνια υπό παρακολούθηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την έγκριση της εποπτεύουσας την περίοδο εκείνη εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου. Μάλιστα η περίοδος που ο κ. Μπαρδάκης ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, συμπίπτει χρονικά με την περίοδο που επί των ημερών του ως προϊσταμένου στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, μπήκαν στο αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για το σκάνδαλο Novartis και δύο πολιτικά πρόσωπα, τους Αδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο στους οποίους είχαν εντοπιστεί χρηματικά ποσά τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως «αδιευκρίνιστης προέλευσης».
Διαβάστε επίσης:
Έθαψαν καταγγελίες ενεργειακών κολοσσών για μίζες