Τη Δευτέρα στη Βουλή η συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Τη Δευτέρα στη Βουλή η συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε και σε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το ενωσιακό δίκαιο.

Επί της αρχής, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ ενώ το
καταψήφισαν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, πλην της Ελληνικής Λύσης
που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Απριλίου οπότε
θα ξεκινήσει η διήμερη συζήτηση του στην Ολομέλεια.

«Αυτό που αποδεικνύεται είναι η υποτίμηση της δημοκρατίας και του περιβάλλοντος από τη κυβέρνηση και η ιδεοληπτική και υποτελή τακτική της. Το νομοσχέδιο έχει σοβαρά συνταγματικά προβλήματα και με το ΣτΕ και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», αντέτεινε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Ακόμα, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο «για προσπάθεια φίμωσης όλων όσων αντιτίθενται στο αντιπεριβαλλοντικό εγκληματικό νομοσχέδιο», για αυτό, όπως είπε, δεν έγινε καμία ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς που το καταγγέλλουν. Μίλησε επίσης για «αντιδημοκρατική κουλτούρα της κυβέρνησης η οποία γράφει στα παλιά της παπούτσια την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Αξίες δικές σας είναι οι καρέκλες. Αξίες δικές μας είναι το περιβάλλον. Ξεπουλάτε δημόσια περιουσία. Εμείς δεν θα κρατήσουμε αποστάσεις από την υγειονομική περιβαλλοντική ασφάλεια της χώρας. Θα νιώθετε την ανάσα μας συνέχεια γιατί για εμάς έχει προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος, είναι στο DNA μας. Σταματήστε το περιβαλλοντικό έγκλημα. Εμείς θα συνεχίσουμε να το καταγγέλλουμε. Και αυτό αρχίσαμε να το δηλώνουμε και στην Ευρώπη», ανέφερε.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης, επέκρινε τη κυβέρνηση ότι περιορίζεται να δίνει κίνητρα στους μεγάλους παραγωγούς ΑΠΕ και όχι τους μικρούς παραγωγούς και ταυτόχρονα δημιουργεί ανησυχίες και ζητήματα στα νησιά.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου έκανε λόγο για εγκληματικό, αντιδραστικό και αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο αλλά και για ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και των εθνικών ενεργειακών δικτύων σε ιδιώτες.

Ο ειδικός αγορητής του ΜεΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, έδωσε έμφαση στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τις εξορύξεις σε Νατούρα περιοχές, κάνοντας λόγος για «φωτογραφικές διατάξεις που θα έχουν τεράστιες, εγκληματικές επιπτώσεις στη προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter