Τεχνητή ανοησία

Τεχνητή ανοησία

Διαβάζουμε περί τεχνητής νοημοσύνης στη Βικιπαίδεια: «Ο όρος τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στον κλάδο της πληροφορικής ο οποίος ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τα οποία υπονοούν έστω και στοιχειώδη ευφυΐα: μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από συμφραζόμενα, επίλυση προβλημάτων κ.λπ.».

Το άθυρμα που συγκροτεί την αυτοαποκαλούμενη «επιτελική κυβέρνηση» –την οποία δημοκρατικά εμπιστευτήκαμε αναθέτοντάς της τις τύχες μας και την τύχη της χώρας– κανιβαλίζει απροκάλυπτα απέναντι ακόμη και στη στοιχειώδη ανθρώπινη νοημοσύνη, κατακρεουργεί βάναυσα τον κοινό νου και επιβάλλει διά νόμου την καθολική εφαρμογή ενός συστήματος «τεχνητής ανοησίας» στο οποίο άπασες και άπαντες οφείλουν να υπακούν, άλλως επιβάλλεται ποινή πολυετούς φυλακίσεως.

Στην υπόθεση των υποκλοπών η «τεχνητή ανοησία» γνωρίζει πολύ μεγάλες πιένες.

Από το «δεν γίνονται παρακολουθήσεις» μέχρι το «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα» ένας Κυριάκος δρόμος.

Από το «δεν γίνονται υποκλοπές με παράνομα λογισμικά» μέχρι το «η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί παράνομα λογισμικά» ένας Γεραπετρίτης δρόμος.

Από το «όποιος πολίτης παρακολουθήθηκε δικαιούται να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του» μέχρι το «η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα να ενημερώνει πολίτες για τυχόν παρακολούθησή τους για λόγους εθνικής ασφάλειας ούτε μπορεί να απευθύνεται σε τηλεφωνικούς παρόχους» ένας Ντογιάκος δρόμος.

Από το «η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί υπουργούς, ανώτατους αξιωματικούς και τον Α/ΓΕΕΘΑ» μέχρι το «υπάρχουν ρυπαρά κέντρα μέσα στην ΕΥΠ που έχουν αυτονομηθεί» ένας Οικονόμου δρόμος. «Τεχνητής ανοησίας» συνέχεια. Αφού ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος ολοκλήρωσε την έρευνά του και ζήτησε να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (σύμφωνα και με τον νόμο που πρόσφατα ψήφισε μόνη η ΝΔ) για τα ευρήματα σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, η κυβερνητική πλειοψηφία συνέχισε σταθερά στη γραμμή της συγκάλυψης και της συσκότισης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Θανάσης Μπούρας δήλωσε ότι γιόρταζε και δεν πρόλαβε να διαβάσει την επιστολή που του απέστειλε 24 ώρες νωρίτερα ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ «αυτόκλητο καλεσμένο» και συμπλήρωσε: «Η επιτροπή καλεί. Δεν αυτοπροτάσσεται [«αυτοπροτείνεται» είναι το ορθό, «άριστε»] κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα. Υπάρχει θεσμική διαδικασία».

Ο προκλητικός Δημήτρης Μαρκόπουλος, μέλος της επιτροπής, αναρωτήθηκε: «Ο Ράμμος θεωρεί την ΑΔΑΕ προσωπικό του τσιφλίκι;».

«Τεχνητής ανοησίας» ανάβασις. Οι δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη σύμφωνα με τις οποίες «όσοι ψηφίσουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επισκεφτούν ψυχίατρο».

Με άλλα λόγια, «είχαμε σκατά σακί, μας ήρθε και ταγάρι» που λέει και η παροιμία.

Documento Newsletter