Τεχνικοί τηλεόρασης: Απεργία την Παρασκευή 28/2 με εξαίρεση την κάλυψη των κινητοποιήσεων για τα Τέμπη

Τεχνικοί τηλεόρασης: Απεργία την Παρασκευή 28/2 με εξαίρεση την κάλυψη των κινητοποιήσεων για τα Τέμπη

Απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της Παρασκευής 28/2 και συμμετοχή στα συλλαλητήρια πήρε η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ). Από την απεργία εξαιρείται το προσωπικό που χρειάζονται τα κανάλια για δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές που θα ασχοληθούν αποκλειστικά για την κάλυψη των κινητοποιήσεων για το έγκλημα των Τεμπών.

Στην ανακοίνωση για την 24ωρη απεργία τους, οι τεχνικοί τονίζουν ότι θα διαθέσουν προσωπικό για τις κινητοποιήσεις αλλά επισημαίνουν ότι «ο φόρος τιμής στα θύματα είναι ιερός και πολύ μεγαλύτερος από τα οποιαδήποτε κατευθυνόμενα επεισόδια δημιουργηθούν στις συγκεντρώσεις».

«Αναμένουμε από τις διοικήσεις αλλά και τις διευθύνσεις ειδήσεων των καναλιών, να σεβαστούν πάνω απ’ όλα την Ελληνική κοινωνία που κείνη την μέρα η καρδιά της θα χτυπάει για τα 57 αδικοχαμένα θύματα της τραγωδίας», καταλήγουν.

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

«Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023
Σωματεία και εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις στην τελευταία τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό».

Και προειδοποιούν: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις».

Κανείς όμως δεν τους ακούει. Κανείς δεν τους δίνει σημασία. Άλλωστε τα μέτρα ασφαλείας κοστίζουν χρήματα. Μειώνουν τα κέρδη της εταιρίας. Και η Κυβέρνηση συμπονά τις μεγάλες εταιρίες. Δεν θα ασχοληθεί λοιπόν. Τί κι αν τα τρένα μεταφέρουν κόσμο; Τί κι αν μεταφέρουν ανθρώπινες ψυχές; Οι Κυβερνώντες δεν θα ακούσουν καν τις κραυγές αγωνίας των εργαζομένων.

Η Αναστασία όμως ήταν 19 ετών. Σπούδαζε αισθητική στην Θεσσαλονίκη. Ταξίδευε μαζί με τις δυο της ξαδέλφες την Θώμη και την Χρύσα. 19 Μαΐων και εκείνες. Μα και η Δήμητρα-Ευαγγελία ήταν 24 ετών. Επέστρεφε σπίτι της αφού είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού της. Πάρα ταύτα ο Υπουργός Μεταφορών στην Βουλή λίγες μέρες πριν, δήλωνε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και διαβεβαίωνε:

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023
«Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας…» και «Μία υπεύθυνη Πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών». Άραγε δεν ήξερε; Δεν του το είχε πει κανείς; Ή μήπως ήξερε αλλά παρόλα αυτά έκανε απλά την δουλειά του και καθησύχαζε δήθεν αγανακτισμένος;

Όπως και να ‘χε όμως ο Ντένις ήταν 22 χρονών. Είχε πάει στην Αθήνα για να δει την οικογένειά του και την σύντροφό του. Ήταν άτυχος. Βρέθηκε στο μοιραίο βαγόνι για να βρει σήμα στο κινητό του. Αλλά και η Κλαούντια ήταν 20 ετών φοιτήτρια του Ιατρικού Τμήματος της Σ.Σ.Α.Σ. στη Θεσσαλονίκη. Ταξίδευε με τον σύντροφό της. Ήταν μαζί στο κυλικείο και λίγα δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση του ζήτησε να πάει να βρει θέσεις για να κάτσουν στο πίσω μέρος της αμαξοστοιχίας. Εκείνος πήγε. Τον έσωσε δίχως να γνωρίζει. Εκείνη όμως χάθηκε…

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023
Τέμπη 23.21

Η αποφράδα νύχτα.

Δύο τρένα κινούνται στην ίδια γραμμή σε αντίθετη κατεύθυνση. Η μετωπική σύγκρουση σφοδρή. Τα βαγόνια εκτροχιάζονται και κομματιάζονται. Ταυτόχρονα προκαλείται τεράστια έκρηξη, προφανώς από εύφλεκτα υλικά που αποτυπώθηκε σε βίντεο και το είδε όλη η Ελλάδα. Το έγκλημα συντελέστηκε. 57 αθώες ψυχές στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά, σκοτώθηκαν… κάηκαν… εξαϋλώθηκαν…

Μέσα σε αυτά και ο Νικήτας 23 χρονών, πυροσβέστης. Η Ιφιγένεια 22 ετών από τα Γιαννιτσά. Και ο νεότερος ο Παναγιώτης. Έφηβος μόλις 15 ετών. Ταξίδευε παρέα με τον πατέρα του Ευάγγελο, 54 χρονών. Χάθηκαν μαζί. Αλλά και η Αναστασία 24ων από την Πάφο. Ο Δημήτρης 26 από την Θεσσαλονίκη. Ο 22χρονος Ιορδάνης και η 19χρονη Αναστασία, φοιτήτρια της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ που είχε πάει να δει την οικογένειά της για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

Οργή και φρίκη!!!

Τετάρτη 01 Μαρτίου 2023
Όλη η χώρα παγώνει από την είδηση. Οι πρώτες εικόνες της τραγωδίας μουδιάζουν. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Δεν μπορεί να έχει συμβεί αυτό. Οι γονείς ειδοποιούνται από τις αρχές. Πηγαίνουν και παραλαμβάνουν τα παιδιά τους μέσα σε σακούλες γεμάτες από στάχτες!!! Ό,τι έχει απομείνει από δαύτα.
Η οργή σάστισε…
Η φρίκη δεν άντεξε τη φρίκη!!!
Η θεία ενός επιβαίνοντα αναρτά δυο φράσεις που ανατριχιάζουν το Πανελλήνιο. «Σκάστε σήμερα όλοι οι πολιτικοί! Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες…». Και πραγματικά έσκασαν. Για 24 ώρες. Αλλά τουλάχιστον έστω κι έτσι… έσκασαν. Και ακούγονταν μόνο οι μανάδες!

Γιατί ο Γιώργος ήταν 22 χρονών και δίψασε. Πήγε στο μοιραίο βαγόνι για να πάρει ένα μπουκάλι νερό. Και ο Κυπριανός 23 ετών, σπουδαστής τη Νομικής που σχεδίαζε να παντρευτεί την σύντροφό του το Καλοκαίρι. Αλλά και ο 27χρονος Ιωάννης που λάτρευε τη ψυχολογία και είχε ξεκινήσει μαθήματα σαν σύμβουλος ψυχικής υγείας στην Αθήνα. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε επισκεφθεί την πρωτεύουσα. Επέστρεφε στο σπίτι του. Την ίδια μέρα οι μαθητές στα σχολειά, άρχισαν με τσάντες και μπουφάν να σχηματίζουν στα προαύλια φράσεις και να φαίνονται αυτές από ψηλά. «ΠΑΡΕ ΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ».
Φόρος τιμής για τις 57 αδικοχαμένες ψυχές.
Και άρχισε τούτη φράση να ψιθυρίζεται από στόμα σε στόμα…

Πέμπτη 02 Μαρτίου 2023
Σιγά σιγά άρχισαν να μιλούν και κείνοι. Και πολύ άντεξαν. 24 ολόκληρες ώρες βουβοί έμειναν. Δεν γινόταν να συνεχίζουν να βγάζουν τον σκασμό. Ανθρώπινο λάθος λέει… Ένας ακατάλληλος σταθμάρχης που δεν έκανε γι αυτή την δουλειά, αλλά του την έδωσαν λόγω «πολιτικού μέσου»!!! Καμία άλλη ευθύνη. Οι Κυβερνώντες καθαροί. Η εταιρία πεντακάθαρη!!! Καμία σημασία που δεν είχε τοποθετηθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης. Και η έκρηξη που έκαψε τα παιδιά φυσιολογική αιτία από την σύγκρουση. Όχι κάποιο παράνομο εύφλεκτο φορτίο. Απλά και μόνο ένα ανθρώπινο λάθος. Τίποτα άλλο.

Τίποτε άλλο για την 19χρονη Μάρθα και την 20χρονη φίλη της Φραντζέσκα. Τίποτε άλλο για την 28χρονη Ελπίδα, την 22χρονη Αγάπη και τον 23χρονο Άγγελο. Τίποτε άλλο και για τον Αναστάση 21 ετών που πρόλαβε κι έγραψε το τελευταίο του μήνυμα στη μητέρα του: «Μαμά θα αργήσω. Κοιμήσου…».

Φεβρουάριος 2025. Δύο χρόνια μετά…
Τα ουρλιαχτά των μανάδων έχουν πνιγεί πια στον ανείπωτο πόνο. Οι συγγενείς των θυμάτων αγωνίζονται για να βρουν δικαίωση. Τίποτα όμως ακόμα. Δυο χρόνια τώρα, δεν έχει βρεθεί κανείς υπεύθυνος για αυτήν την τραγωδία για να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη. Και εκείνοι συνεχίζουν να μιλούν. Με κροκοδείλια δάκρυα και λόγια συμπόνιας. Αλλά και άλλες φορές, όταν χάνουν την ψυχραιμία τους, με κυνικές και βέβηλες δηλώσεις, που μόνο κείνοι έχουν το «πετσί» για να τις κάνουν, προσβάλλοντας την μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Μα τον πιο μεγάλο θόρυβο τον κάνουν με το «μπάζωμα» της αλήθειας και την καταφανέστατη επιχειρούμενη συγκάλυψη!!! Για όλα τα παιδιά λοιπόν που ήδη αναφέραμε… Αλλά και για τις 22χρονες Αφροδίτη και Ελένη, την 23χρονη Καλλιόπη, την 26χρονη Ελισάβετ, τον 28χρονο Σωτήρη, τους 29χρονους Νίκο, Δημήτρη και Παναγιώτη, αλλά και για όλα τα άλλα θύματα των Τεμπών…

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ: «ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ!!!»

Απεργούμε από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου έως τις 06.00 πρωί του Σαββάτου 1ης Μαρτίου και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Γιατί κείνη τη μέρα θα ουρλιάξει ΟΛΗ η Ελλάδα. Στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Λάρισα και σε όλες τις άλλες πόλεις, ακόμα και του εξωτερικού. Για να τους ξεκουφάνουμε και να καταλάβουν μια και καλή πως αυτό το ειδεχθές έγκλημα, όσο κι αν προσπαθήσουν δεν θα το αφήσουμε να συγκαλυφθεί ποτέ! Κείνη την μέρα η καρδιά μας θα χτυπήσει,

– Για τα παιδιά που χάθηκαν…
– Για τις ζωές που δεν έζησαν…
– Για τα χαμόγελα που έσβησαν…
– Για τα όνειρα που διαλύθηκαν…
– Μα πάνω απ’ όλα… Για τη ζωή που τους χρωστάμε!!!

Ενημερώνουμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς, πως θα διατεθεί τεχνικό προσωπικό για την μετάδοση ενημερωτικών εκπομπών και ειδήσεων και μόνο. Με την απαίτηση να ασχοληθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την κάλυψη των τεράστιων κινητοποιήσεων και με το θέμα των Τεμπών. Αλλά και με την επισήμανση πως ο φόρος τιμής στα θύματα είναι ιερός και πολύ μεγαλύτερος από τα οποιαδήποτε κατευθυνόμενα επεισόδια δημιουργηθούν στις συγκεντρώσεις. Αναμένουμε από τις διοικήσεις αλλά και τις διευθύνσεις ειδήσεων των καναλιών, να σεβαστούν πάνω απ’ όλα την Ελληνική κοινωνία που κείνη την μέρα η καρδιά της θα χτυπάει για τα 57 αδικοχαμένα θύματα της τραγωδίας».

Διαβάστε επίσης:

«Άγιος Σάββας»: Κλείνουν το μισό νοσοκομείο – Στον αέρα εκατοντάδες χειρουργεία

Τέμπη: Απορρίφθηκε το αίτημα συγγενών θυμάτων για αναβάθμιση κατηγορητηρίου στελεχών της Hellenic Τrain

Ο εισαγγελέας που παρέπεμψε Βαξεβάνη για Φουρθιώτη είχε ζητήσει να δικαστεί η Τουλουπάκη για τη Novartis – Ενώ είχε ήδη απαλλαγεί

Documento Newsletter