Τέσσερις ημέρες καίει η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Στάχτη 65.000 στρέμματα – Σε 14 χρόνια κάηκε το 8% της Κορινθίας

Τέσσερις ημέρες καίει η φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, κάνοντας στάχτη 65.000 στρέμματα μέχρι και το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024, σύμφωνα με δεδομένα από το Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS).

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε δύσβατα σημεία με το μοναδικό θετικό στοιχείο να είναι ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι, όμως, ότι υπάρχουν συνεχώς αναζωπυρώσεις. Οι διάσπαρτες εστίες εντοπίζονται σε Ευρωστίνα, Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κουμαριά Ριζενών, Χελυδόρεο και Άνω Πιτσά Κορινθίας. Οι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, ενώ οι άνεμοι δεν πνέουν ισχυροί.

Σε 14 χρόνια κάηκε το 8% της Κορινθίας

Την ίδια ώρα, αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε το Meteo, σύμφωνα με το οποίο από το 2010 μέχρι φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται όλες οι πυρκαγιές που έχουν επηρεάσει την Π.Ε Κορινθίας από το 2010 μέχρι και σήμερα. Η φετινή πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη αυτής της περιόδου. Επιπλέον, από το 2010 μέχρι φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα, επιφάνεια η οποία αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της Π.Ε Κορινθίας.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικά βίντεο από την στιγμή της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ – Πύραυλος έπεσε πάνω σε αυτοκινητόδρομο (Video)

Καταιγίδα πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ: «Θα το πληρώσουν» λέει ο Νετανιάχου – Η στάση των ΗΠΑ (Videos)

Ένας χρόνος πόλεμος στη Γάζα: Έκθεση για τις οδυνηρές επιπτώσεις σε γυναίκες και κορίτσια

Ετοιμάζουν στα μουλωχτά το μοίρασμα στο Αιγαίο – Επιβεβαιώνει τη διπλωματία «κλειστών θυρών» η βόμβα Ερντογάν

Ανάλυση Guardian: Η πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ πυροδοτεί την περιφερειακή σύγκρουση – Πάτημα στον Νετανιάχου για σκληρή απάντηση

Νέος Κόσμος: Τροχαίο με ΙΧ και σχολικό λεωφορείο – Τραυματίστηκε ελαφρά η συνοδός